Aktier: Anbefalinger trækker Tryg og TDC til tops

Positive anbefalinger fra analytikerkorpset bidrager til en god start på torsdagen for TDC's og Trygs aktier, mens Vestas lader til at være mærket af skriverier i dagbladet Børsen.

Læs mere
Fold sammen

Alt i alt er det en forsigtigt positiv dag på det danske aktiemarked - og i resten af Europa - op til aftenens rentebeslutning fra Federal Reserve. Udfaldet af rentemødet er torsdagens altdominerende begivenhed, da Federal Reserve kan beslutte sig for sin første renteforhøjelse siden 2006. Et lille flertal af økonomer venter dog, at centralbanken venter med at stramme pengepolitikken, viser en Bloomberg News-rundspørge.

C20 Cap-indekset lægger ud med et løft på 0,2 pct. til 975,71 efter et kvarters handel. Der er heller ikke mange store udsving blandt enkeltaktierne, mens nervøsitet forud for beslutningen fra centralbankchef Janet Yellen får mange investorer til at holde sig tilbage fra store satsninger.

Bedst går det for Tryg efter en ny analyse fra storbanken Goldman Sachs. Investeringsbankens analytikere løfter anbefalingen af Tryg-aktien til "køb" fra "neutral", men sænker dog kursmålet til 150 kr. fra 160 kr. ifølge data fra Bloomberg News. Der er dermed et kurspotentiale på godt 14 pct. over onsdagens lukkekurs for Tryg, som starter 2,6 pct. højere i 135 kr.

TDC er også begunstiget af en positiv analyse fra Swedbank, som løfter sin anbefaling til "køb" efter seks uger med kurspres på teleaktien. Faldet er en overreaktion, mener Swedbanks analytikere, som fortsat har et kursmål på 45 kr. på TDC. Aktien starter dagen med et løft på 1,9 pct. til 37,49 kr.

I den anden ende af indekset er Vestas er i modvind, efter at selskabet er omtalt på forsiden af Børsen. Selskabet har angiveligt har haft store summer ude at svømme i lån til egne kunder, uden at det har fremgået af regnskaberne. Det kritiseres af det belgiske advokatselskab Deminor, der har sagsøgt Vestas for at vildlede aktiemarkedet. Vestas-aktien falder 1,1 pct. til 347,80 kr.

Derudover holder de fleste aktier sig til små udsving. ISS kan dog komme i søgelyset senere torsdag, da selskabet holder kapitalmarkedsdag i London med start 13.30 dansk tid. Indtil videre ligger aktien stort set uændret.

Torsdagens eneste danske regnskab kommer fra industriselskabet Roblon, der gør status for tredje kvartal af 2014/15.

NTR Holding tiltrækker sig desuden lidt opmærksomhed med en planlagt kapitalrejsning på 9,99 pct., hvilket ventes at give et bruttoprovenu på 5,9 mio. kr. Aktien er dog uændret i den tidlige handel.

/ritzau/FINANS

 

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk