Aktier: Analytikerne ser med mildere øjne på Carlsberg og GN

Carlsberg og GN Store Nord kan være blandt de aktier, der bevæger sig mandag morgen på børsen i København efter lidt positiv opmærksomhed fra analytikerkorpset. Generelt er der dog relativt sommerstille på de europæiske børser og ikke udsigt til store udsving.

Foto: Drew Angerer. Arkivfoto. Carlsberg og GN Store Nord kan være blandt de aktier, der bevæger sig mandag morgen på børsen i København efter lidt positiv opmærksomhed fra analytikerkorpset.
Læs mere
Fold sammen

Fredag blev de toneangivende indeks presset ned, da en negativ stemning greb investorerne i Europa oven på en styrkelse af euro over for dollar, hvilket presser de eksporttunge selskabers indtjening. Herhjemme faldt C20 Cap-indekset 0,7 pct. og sluttede ugen med et samlet fald på 0,5 pct. trods en indeksrekord mandag.

I løbet af mandagen kan stemningen blive påvirket af de mange foreløbige PMI-indeks, der offentliggøres for både servicesektoren og industrien i diverse europæiske økonomier samt i USA. Mødet i Opec, og dets potentielle effekt på olieprisen, vil der også blive holdt øje med.

Carlsberg kan være i fokus efter en analyse fra Berenberg, der har kigget nærmere på bryggeribranchen. Carlsberg gør sig fortsat kun fortjent til anbefalingen »hold« hos den tyske bank, der dog sætter et nyt kursmål på 652 kr. mod tidligere 577 kr. Carlsberg-aktien kostede dog fredag 689 kr.

Berenberg fastholder i analysen også anbefalingen »hold« af Heineken, mens Anheuser-Busch Inbev stadig foretrækkes med anbefalingen »køb«. Berenberg kigger især i analysen på det vietnamesiske marked, hvor to væsentlige aktieposter i bryggerierne Sabeco og det mindre Habeco snart kommer i spil. Carlsberg er allerede delejer af sidstnævnte.

GN Store Nord er også i positiv analytikerfokus, da schweiziske UBS har hævet kursmålet for høreapparatsaktien. Det løftes til 186 kr. fra 171 kr. og er dermed stadig en anelse under den aktuelle kurs, da GN-aktien lukkede i 188,90 kr. fredag. Anbefalingen er da også fortsat "hold", viser data fra Bloomberg.

Den europæiske luftfartsindustri var i negativt fokus sidste uge takket være lidt svage regnskabstal fra Deutsche Lufthansa og Easyjet. Mandag har Ryanair fulgt trop med et kvartalsregnskab, hvor overskuddet og passagertrafikken var stigende, men hvor der fortsat advares om pres på billetpriserne. Det kan påvirke aktien i SAS, der torsdag og fredag faldt samlet 4,3 pct. til 15,40 kr.

Mandagens kalender er tom for danske regnskaber, mens der tirsdag kommer tal fra islandske Össur, der også er noteret i København.