Aktier: Analyser og B&O-tal tager fokus i grøn start

Efter en gennemgående rød tirsdag er der igen mere optimisme at spore omkring det danske aktiemarked onsdag morgen.

Fokus kommer der til Bang & Olufsen, der afleverer regnskab for tredje kvartal 2015/16, mens også et par større navne blander sig.

Oliepriserne er igen på vej opad, og den frygt for den globale vækst, der igen viste sit ansigt i tirsdagens handel, synes atter at være på retur. Onsdag er der heller ikke nogen store nøgletal, der for alvor kan forstyrre det billede.

Til gengæld peger futures pænt opad, og i Asien er der også forsigtig god stemning omkring aktierne frem mod lukningen af de fleste markeder på kontinentet.

Det kan indikere en positiv start for C20 Cap-indekset, der tirsdag bakkede 1,4 pct. til 988,58.

Eneste aktie, der var i fremgang på ugens anden handelsdag, var smykkeselskabet Pandoras. Og den kan igen komme i fokus onsdag, idet svenske SEB har løftet sit kursmål for papiret til 1350 kr. fra 1250 kr. og fastholdt anbefalingen "køb", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Finanshuset har dermed fortsat det klart højeste kursmål blandt de banker, der er registret hos Bloomberg News.

Pandora-aktien steg med 0,1 pct. til 880 kr. tirsdag.

Også Nordea kan komme i positivt fokus grundet analytikerkommentarer onsdag. Den britiske storbank Barclays har løftet sin anbefaling af aktien til "overvægt" fra "ligevægt", mens kursmålet er skruet op til 76,43 kr. fra 72,93 kr.

Nordea faldt med 3,5 pct. til 59,90 kr. tirsdag.

Med til at trække i nedadgående retning kan FLSmidth og ISS være, idet der fragår udbytte fra de to aktier i onsdagens handel.

Ingeniørkoncernen FLSmidth udbetaler 4 kr. per aktie, mens serviceselskabet ISS udlodder 7,40 kr. per aktie. Retten til at få andel i det fragår de to aktier onsdag.

FLSmidth-aktien faldt med 3,0 pct. til 267,60 kr. tirsdag, mens ISS endte uændret i 264 kr.

Blandt sidepapirerne er det umiddelbart elektronikkoncernen Bang & Olufsen, der løber med de største overskrifter. Selskabet afleverer regnskab for tredje kvartal 2015/16.

Fokus er dog umiddelbart mest rettet mod det potentielle overtagelsestilbud fra den kinesiske rigmand Qi Jianhong, der er storaktionær hos B&O-aktionæren og partneren Sparkle Roll.

B&O-aktien steg 0,7 pct. til 70,50 kr. tirsdag.

Tilbage i C20-regi har GN Store Nord fået sænket sin anbefaling hos Bank of America - Merrill Lynch til "neutral" fra "køb", fremgår det af Bloomberg News.

GN-aktien faldt med 1,7 pct. til 137,10 kr. tirsdag.