Aktier: Amerikanske storbanker stiger i grønt marked

Åbningen på det amerikanske aktiemarked fredag blev lidt stærkere end indikeret i futuresmarkedet før åbningen.

Læs mere
Fold sammen

Futures på de amerikanske aktier pegede på stigninger på 0,4-0,5 pct., men de tre toneangivende aktieindeks i USA, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones 30, stiger med 0,6-0,7 pct. fem minutter efter åbningen.

Af de tredive aktier i Dow Jones er det kun aktierne i McDonalds, der falder. Resten lyser flot grønt.

Pæne regnskaber fra tre amerikanske storbanker sammen med positive nyheder fra Kina i form af bedre end ventede forbruger- og producentpriser fredag og eftermiddagens første nøgletal fra USA for detailsalget, der kom ind som ventet, er med til at give den positive stemning.

PÆNE TAKTER FRA TRE STORBANKER

Den amerikanske storbank Wells Fargo kunne i tredje kvartal notere en indtjening per aktie på 1,03 dollar. Til sammenligning var der blandt analytikerne ventet en indtjening på 1,05 dollar per aktie - selv om tallene ikke nødvendigvis kan sammenlignes direkte, skriver Bloomberg News.

Finanshuset hæfter sig i regnskabet ved, at kreditindtægterne blev forbedret i tredje kvartal i forhold til tilsvarende periode året før.

Wells Fargo aktien stiger med 0,7 pct. til 45,02 dollar.

CITI BEDRE END FRYGTET

Lavere indtægter på flere fronter har mindsket overskuddet hos den amerikanske storbank Citigroup, der ikke har kunnet øge indtjeningen i tredje kvartal. Overskuddet på bundlinjen lød på 3,8 mia. dollar, hvilket var et fald på 500 mio. dollar fra samme periode sidste år.

Ser man på indtjeningen per aktie, beløb overskuddet sig til 1,24 dollar, hvilket var en positiv overraskelse for de aktieanalytikere, som følger selskabet. De havde nemlig ventet et plus på 1,15 dollar, skriver Bloomberg News.

Citigroup-aktien stiger med 2 pct. til 49,38 dollar.

JPMORGAN OVERRASKER POSITIVT

Den amerikanske storbank JPMorgan Chase fik en justeret indtjening per aktie på 1,58 dollar i tredje kvartal mod forventede 1,39 dollar. Ifølge Bloomberg News er det dog ikke muligt helt at holde de to tal op mod hinanden.

Ser man på den samme periode sidste år, var den justerede indtjening 1,69 dollar per aktie, skriver Bloomberg News.

- Vi har leveret et stærkt resultat i dette kvartal, og alle vores forretningsområdet har bidraget, siger Jamie Dimon, der er bestyrelsesformand og administrerende direktør i den amerikanske storbank, i en kommentar til regnskabet.

I kvartalet endte de samlede indtægter på 24,7 mia. dollar, hvilket er 8,4 pct. højere end analytikernes estimat.

Aktien stiger 0,9 pct. til 68,43 dollar.