Aktier: Amerikanske renteudsigter giver bølgeskvulp i Asien

De asiatiske aktieinvestorer er onsdag morgen splittede over de øgede udsigter til en renteforhøjelse fra den amerikanske centralbanks side.

Foto: KAZUHIRO NOGI. I Tokyo stiger Nikkei-indekset 0,5 pct., og også Topix-indekset øger 0,6 pct.
Læs mere
Fold sammen

Mens højere renter pressede Wall Street ned tirsdag aften, er virkningen mere diffus i de asiatiske økonomier.

I modsætning til de amerikanske investorer ser de japanske investorer positivt på en eventuel amerikansk renteforhøjelse, da det ventes at svække yen og dermed bakke op om eksportvirksomhederne.

Til gengæld er virkningen negativ for mange nye økonomier, der vil opleve kapitaludstrømning og faldende aktiekurser.

- En renteforhøjelse i december synes næsten cementeret, og det lyder som om, den kan blive efterfulgt af yderligere to renteforhøjelser næste år i stedet for én, vurderer seniorstrateg Chihiro Ohta fra SMBC Nikko Securities i Tokyo over for Bloomberg News.

I Tokyo har investorerne øjnene rettet mod valutamarkedet, hvor yen umiddelbart bliver svækket af udsigten til større renteforskel til dollar.

- Yensvækkelsen over for dollar, der er udløst af indprisningen af større forventninger til en renteforhøjelse i USA, er godt for de japanske aktier, da det reducerer bekymringerne over, hvor langt den seneste yenstyrkelse vil nå, pointerer Chihiro Ohta.

I Tokyo stiger Nikkei-indekset 0,5 pct., og også Topix-indekset øger 0,6 pct.

De kinesiske markeder på fastlandet er lukket for den ugelange fejring af den kinesiske nationaldag - kaldet Golden Week. Børsen i Hongkong er dog fortsat åben, og Hang Seng-indekset ligger med en stigning på 0,5 pct.

Modsat rammer de amerikanske renteudsigter negativt ned i de mindre markeder. Taiex-indekset i Taipei falder 0,3 pct., Sydkoreas Kospi-indeks er vendt fra en positiv start til negative 0,1 pct., mens Singapores Strait Times dropper 0,2 pct., og Sydnes ASX-indeks falder 0,5 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med minimale kurfald onsdag morgen.