Aktier: Amerikanske markeder falder grundet nervøsitet for Kina og rente-fremtid

For anden dag i træk åbner de amerikanske børser i rødt.

Læs mere
Fold sammen

Det er den dårlige stemning på aktiemarkederne i Asien og Europa, der torsdag smitter af på handlen på den anden side af Atlanten.

Umiddelbart efter børserne i USA er åbnet, er der fald på mellem 0,9 og 1 pct., hvad angår de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

Det er et afmattende marked i Kina sammen med referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som står bag den globale usikkerhed.

- Der kommer fortløbende negative nyheder fra Kina og Asien, og råvarepriserne falder. Det bidrager alt sammen til pessimisme omkring den globale økonomis sundhed. Dette negative momentum vil fortsat tynge de amerikanske aktier, siger Steven Santos, der er investor for Banco de Investimento Glabal, til Bloomberg News.

Afmatning i den globale vækst kan samtidig betyde, at den amerikanske centralbank vil udskyde tidspunktet for, hvornår den vil hæve renten.

I referatet udtrykte den amerikanske centralbanks pengepolitiske komité, FOMC, bekymring for inflation - selv om medlemmerne af rentekomitéen samtidig konkluderede, at betingelserne for en rentestigning endnu ikke er opfyldt, men at forholdene nærmer sig. Også denne blandede udmelding har skabt nervøsitet på markederne.

På selskabssiden er der fem amerikanske koncerner, der kommer med regnskaber torsdag.

Blandt dem er Gap. Tøjkædens aktie går 1 pct. ned til 33,75 dollar.

Også Salesforce.com offentliggør torsdag regnskab. Selskabet, der handler med software, falder med 0,7 pct. til 72,04 dollar.

Den amerikanske computerproducent Hewlett-Packard er ligeledes regnskabsaktuel. Selskabets aktie daler med 2,3 pct. til 27,74 dollar.

Endvidere falder aktien til verdens største underholdningsselskab, Walt Disney, med 0,5 pct. til 106,45 dollar, efter analytikerne hos Standford C. Bernstein & Co. har sænket deres vurdering af aktien til "perform" fra "outperform".

Elbil-producenten Tesla Motors glider med 21, pct. til 255,25 dollar ovenpå en udmelding fra selskabet om, at forsikringsgiverne på selskabets B-aktie har benyttet sig af deres option for yderligere aktier.