Aktier: Amerikanske kursfald for anden dag i træk

De amerikanske aktier lukkede lavere tirsdag og blev trukket ned af fald i farma- og energisektoren, hvilket pressede såvel S&P 500 som Dow Jones tilbage for anden dag i træk. Det var første gang i mere end en måned, at der var to røde dage i streg.

Foto: BRYAN R. SMITH. Arkivfoto. De amerikanske aktier lukkede lavere tirsdag og blev trukket ned af fald i farma- og energisektoren, hvilket pressede såvel S&P 500 som Dow Jones tilbage for anden dag i træk.
Læs mere
Fold sammen

Samlet sluttede S&P 500-indekset med et fald på 0,3 pct. til 2369,39. Det tunge Dow Jones-indeks droppede godt 0,1 pct. til 20.924,76, mens Nasdaq-papirerne dykkede knap 0,3 pct. til 5833,93.

Den farmaceutiske sektor kom under pres, efter at USA's præsident, Donald Trump, gennem et tweet pointerede, at han arbejdede på et »nyt system« til at reducere medicinalpriserne. Men som vanligt var der ingen detaljer at hente fra den Twitter-glade præsident.

»Investorerne bør altid huske, at det som Trump siger til at starte med, altid bliver betydeligt udvandet og tager betydeligt længere tid, inden der rent faktisk sker noget, og der kommer nogen form for detaljer, «siger handelschef Randy Frederick fra Charles Schwab til Reuters.

Onsdag morgen ligger de asiatiske markeder overvejende i rødt. Også de amerikanske aktiefutures har det skidt med fald i størrelsesordenen godt 0,2 pct.

KURSFALD I STØRSTEDELEN AF S&P-GRUPPERNE

Der var kursfald i hele ni af de 11 undergrupper i S&P 500-indekset tirsdag.

Værst gik det ud over energiaktierne efter en vending i råoliepriserne i dagens løb. Et forsigtigt plus blev vendt til minus, hvilket trak energisektoren ned med 0,9 pct. anført af Chevron og Conocophillips, der begge droppede omkring 1,2 pct.

Energiaktierne fik selskab af telesektoren, der endte dagen med et tab på godt 0,7 pct., og farmaselskaberne, der på sektorbasis faldt knap 0,7 pct. efter brede tab på tværs af segmentet.

Blandt enkeltaktierne var der aktivitet i it-giganten Hewlett Packard Enterprise. Koncernen har kastet sin kærlighed på dataopbevarings- og back-up-løsningskoncernen Nimble Storage, der vurderes at passe godt ind i HPE's ny strategi.

Aktien i Nimble steg godt 46 pct., mens HPE-aktien derimod faldt 1,1 pct.

Jack Daniel's-producenten Brown-Forman præsenterede før handelsstart regnskab for tredje kvartal. Salget var bedre end ventet, men indtjeningen lå et skvæt under analytikernes forventninger. Brown-Forman-aktien klarede dagen med et fald på 3,1 pct.

De nyslåede aktier i Snapchat-selskabet Snap Inc. fortsatte den tumultagtige udvikling. Efter en rødglødende markedsdebut med kursstigning på 60 pct. på de første to dage, droppede aktien mandag godt 12 pct., og tirsdag fulgte investorerne op med at sende papiret yderligere knap 10 pct. ned.

Det var også en dyster dag for Frontier Communications, som faldt 5 pct. efter en nedjustering af aktien fra Bank of America Merrill Lynch.

Dish Network var til gengæld i vælten, efter at S&P Dow Jones Indices oplyste, at satellit-tv-selskabet bliver optaget i det fine selskab i S&P 500 den 13. marts på bekostning af chip-producenten Linear Technology Corp. Dish Network steg 4,5 pct.

Omkring 6440 mio. aktier skiftede hænder på de amerikanske børser, hvilket var under det daglige gennemsnit på 6920 mio. de seneste 20 handelsdage.