Aktier: Amerikanske kursfald efter Fed-indikation om træg økonomi

De amerikanske aktier fortsatte den beherskede nedtur onsdag efter kommentarer fra den amerikanske centralbankchef om et amerikansk arbejdsmarked, der har mistet momentum, og tegn på en træg global økonomi.

Dertil kom en indrømmelse af, at et britisk exit fra EU har haft en indflydelse på centralbankens beslutning om ikke at ændre renten, da det kan få konsekvenser for de globale markeder og påvirke den globale økonomi og de finansielle forhold.

Onsdag lukkede S&P 500-indekset med et minus på 0,2 pct. til 2071,50. De tunge aktier i Dow Jones faldt 0,2 pct. til 17.640,17, og også Nasdaq-papirerne droppede 0,2 pct. til 4834,93.

REDUCERET ANTAL RENTEFORHØJELSER

Forbundsbankens rentekomité, Federal Open Market Committee (FOMC) sænkede forventningerne til antallet af renteforhøjelser i 2017, 2018 og på lang sigt. Og forbundsbankens topchef, Janet Yellen, vurderede, at selv om det amerikanske arbejdsmarked stadig er "sundt", har det mistet noget momentum.

Janet Yellen noterede samtidig, at de seneste to måneders jobskabelse har vist en meget lav stigningstakt.

- Federal Reserves nedskalering af det angivne tempo i renteforhøjelserne kan opfattes som, at de ikke ser den fornødne styrke i økonomien. Uden nyheder til at skubbe aktierne op - ud over lave renter - er markedet ved at miste pusten. Med usikkerheden om den britiske afstemning senere på måneden, er vejen brolagt med modstand, siger chefinvestor Bill Schultz fra McQueen, Ball & Associates Inc. i Pennsylvania, til Bloomberg News.

ØKONOMISKE DATA

Onsdagens nyheder fra nøgletalsfronten var stigningen i producentpriserne på 0,4 pct. i maj på månedsbasis, lidt højere end økonomer havde ventet.

Industriproduktionen faldt til gengæld 0,4 pct., hvilket lå over økonomernes estimerede en stigningstakt på minus 0,2 pct.

Torsdag morgen trækker de asiatiske markeder igen sydover ført an af Tokyo-børsen. De amerikanske futures falder samtidig godt 0,2 pct.

FIRE AT TI INDEKS STEG

Kun fire af de ti underindeks i S&P 500-indekset lukkede i positivt territorium, mens dagens største fald var på 0,7 pct. i blandt andet sundhedssektoren, hvor de medicinalrelaterede aktier som Allergan, Johnson & Johnson og Bristol-Myers faldt mellem 0,7 pct. og 2 pct.

Til gengæld var der rift om detailvirksomhederne, der ellers har haft det svært i den seneste tid. Ralph Lauren avancerede 3,5 pct., og problemramte Gap steg knap 2 pct.

Undtagelsen var dog detailkæden Whole Foods Market, da de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har sendt en advarsel til selskabet efter fund af listeria-bakterier i en af kædens forretninger. Derudover har selskabet overtrådt en række andre krav til fødevaresikkerheden. Aktien faldt 4,9 pct.

Twitter-aktien fortsatte op efter spekulationer om selskabet som opkøbsemne, efter at Microsoft har lagt en gevaldig pose penge på bordet for det professionelle netværk Linkedin. Twitter-aktien strøg 3,9 pct. op.