Aktier: Amerikanske investorer træder på bremsen efter vild onsdag

Det amerikanske aktiemarked åbner tæt på uændret torsdag, hvor investorerne lader til at tage den med ro efter en onsdag, hvor der var mere fart over feltet.

Læs mere
Fold sammen

Efter få minutters handel falder det brede S&P 500-indeks 0,1 pct., Dow Jones dykker 0,2 pct., mens Nasdaq stiger 0,1 pct.

Onsdag steg indeksene 1,4-1,8 pct. Fremgangen var drevet af referatet fra seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, hvor tolkningen efterfølgende synes at være, at renterne vil være lave i lang tid fremover.

I teksten fra seneste rentemøde blev det gjort klart, at der er en stor sandsynlighed for en renteforhøjelse ved rentemødet midt i december, men samtidig blev det understreget, at de efterfølgende forhøjelser vil komme i et roligt tempo.

Blandt selskaberne bærer nyhedsstrømmen præg af, at tredje kvartals regnskabssæson så småt er ved at være slut. De seneste uger har hele 95 pct. af selskaberne i S&P 500-indekset offentliggjort tal.

Torsdag har der været regnskab fra Best Buy, men her er selve tallene blevet overskygget af en dyster melding omkring det forestående julesalg.

Selskabet har i forbindelse med sit regnskab sagt, at man formentlig vil se et dyk i salget i julesæsonen, skriver Bloomberg News.

Det var ikke de ord, investorerne havde forventet at høre, og det kan en højere end forventet indtjening i tredje kvartal ikke ændre på.

Indtjeningen per aktie lød på 0,41 dollar i månederne juli, august og september, mens analytikerne havde ventet et plus på 0,35 dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg. Aktien falder 6,5 pct. i den indledende handel torsdag.

Derimod er torsdagen god for softwareselskabet Salesforce, der i forbindelse med sit regnskab kan melde om en stigende efterspørgsel for såkaldte cloud-services.

Salesforce regner med et salg på 8-8,1 mia. dollar næste regnskabsår, og det er højere, end de knap 8 mia. dollar, som analytikerne på forhånd havde forventet. Salesforce-aktien stiger med 5,9 pct. i de første handler torsdag.

Medvind er der også til flyselskabet Delta Air Lines. Investorerne tolker et opkøb i selskabet Grupo Aeromexico som et tegn på, at virksomheden har øget sine ambitioner på globalt plan. Selskabet ejer nu 49 pct. i det Mexico-baserede selskab.

Delta Air Lines-aktien stiger 1,1 pct.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk