Aktier: Amerikanske investorer jubler over Teslas salgstal

Med et sæt positive salgstal i ryggen har elbilproducenten Tesla en god onsdag i vente på det amerikanske aktiemarked, hvor der lagt op til stigninger fra start, når handlen åbner klokken 15.30.

Omkring to timer før handelsstart stiger de såkaldte futures 0,1-0,2 pct. for de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones. Dermed er der udsigt til en fortsættelse af tirsdagens takter, hvor indeksene steg 0,3-0,5 pct.

Blandt selskaberne er det især Tesla, som har en grøn dag i vente, selvom selskabet sent tirsdag fremlagde det dårligste regnskab i ti kvartaler, hvis man ser på bundlinjen.

Tesla havde et underskud på 230 mio. dollar i juli, august og september, men til gengæld er der godt gang i salget, og det amerikanske selskab regner med at sælge 50.000 biler i 2015.

Derudover oplyste Tesla, at det vil afsløre sin kommende Model 3-bil til marts. Den nye model ventes at komme til at koste omkring halvdelen af den nuværende pris og skal dermed nå ud til en bredere målgruppe.

Investorerne virker mere optimistiske omkring aktien, som stiger med 8,3 pct. i formarkedet.

Der har også været regnskab fra Time Warner onsdag eftermiddag, som viste en markant bedre indtjening, end analytikerne på forhånd havde ventet.

Time Warner opnåede i kvartalet en justeret indtjening per aktie på 1,25 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg havde regnet med et overskud på 1,09 dollar. Aktien stiger 2,2 pct. i formarkedet.

Senere onsdag - dog først efter børsens lukning - vil der være regnskab fra Facebook. Forud for de tal stiger Facebook-aktien med 0,5 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk