Aktier: Amerikanske investorer fik bugt med brexit-indflydelse

Det amerikanske aktiemarked vendte rundt efter indledende kursfald onsdag, hvor Wall Street endelig fik bugt med den negative indflydelse fra den britiske beslutning om at forlade EU.

Læs mere
Fold sammen

De toneangivende aktieindeks lukkede onsdag med et plus i S&P 500-indekset på 0,5 pct. til 2099,73. De tunge aktier i Dow Jones steg 0,4 pct. til 17.918,62, og Nasdaq-papirerne sluttede med en gevinst på 0,8 pct. til 4859,16.

- Vi kigger på et marked, der har en udpræget mangel på retning. Den primære årsag til bekymringerne er den sædvanlige - nemlig en slæbende vækstbaggrund. Vi er i ingenmandsland indtil næste Fed-møde og regnskabssæsonens start i næste uge, siger aktieanalytiker Michael Antonelli fra Robert W. Baird & Co. i Milwaukee til Bloomberg News.

POSITIVE NØGLETAL

Fra nøgletalsfronten var der positive vinde. De amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i servicesektoren, ISM non-manufacturing, steg til 56,5 i juni fra 52,9 måneden før. Det var dermed klart bedre end ventet, da der var forudset en stigning til indeks 53,3.

Også PMI-dataene for servicesektoren var højere end ventet i juni, idet indekset endte på 51,4 hvor var ventet et indeks på 51,3, som også var udfaldet af den foreløbige opgørelse. Samtidig steg det samlede PMI-indeks for juni til 51,2 fra 50,9.

Endelig viste handelsbalancen et større underskud end ventet. Et minus på godt 41 mia. dollar frem for det ventede underskud på 40,0 mia. dollar i maj kan dog ikke overraske, da handelsbalancen ikke har haft overskud siden i starten af 1980'erne.

INGEN OVERRASKELSER FRA FED

Referatet fra mødet i den amerikanske centralbanks pengepolitiske komité, Federal Open Market Committee, i maj viste som ventet, at det var månedens jobstatistik og den daværende forestående EU-afstemning i Storbritannien, der fik FOMC til at undlade af ændre på renten.

Næsten alle Fed-medlemmer oplevede den yderst skuffende jobskabelse i maj som en årsag til øget usikkerhed, og nogle medlemmer konkluderede, at den svagere ledighedsstatistik var et tegn på en bredere opbremsning i økonomien.

DEFENSIVE AKTIER ENESTE POSITIVE

Kun telesektoren endte dagen med minus på segmentbasis, mens sundhedssektoren og forbrugsaktier lå i top sammen med energiselskaberne.

Den lidt mere afslappede holdning gav sig udslag i et fald i CBOE Volatilitet Index - også kaldet VIX - på 4 pct. til 14,96, efter at have elimineret en tidlig stigning på 9,4 pct.

På selskabssiden var apotekerkæden Walgreens Boots Alliance fremme med regnskab for tredje kvartal af regnskabsåret 2015/16. Det var umiddelbart en let positiv overraskelse, idet selskabet løftede bunden af spændet for forventningerne til hele året.

Analytikerne havde dog stadig forbehold over for aktien, der endte dagen med et minus på 2,4 pct.

NY REGNSKABSSÆSON STARTER

Den kommende regnskabssæson starter i næste uge med aluminiumskoncernen Alcoa som første selskab til at fremlægge tal for andet kvartal.

Analytikere forudser en overskudsreduktion på 5,4 pct. i forhold til for et år siden for virksomhederne i S&P 500-indekset, der i så fald vil markere det femte kvartalsvise fald i resultaterne i træk.