Aktier: Amerikanske investorer begynder at tvivle på Trump

De amerikanske investorer holdt sig fra nyinvesteringer på Wall Street tirsdag for tredje børsdag i træk. De seneste indikationer om præsident Donald Trumps politik, såsom weekendens indvandringsforbud, vækker bekymring på de finansielle markeder med betydelig dollarsvækkelse og højere guldpriser til følge.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: KEVIN LAMARQUE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

S&P 500-indekset sluttede tirsdag med et tab på 0,1 pct. l 2278,87. Det industritunge Dow Jones-indeks blev presset 0,5 pct tilbage til 19.864,09, mens Nasdaq-papirerne blev dagens eneste gevinstgivende indeks med et minimalt plus til 5614,79.

Præsident Donald Trumps beslutninger med indvandringsforbud og fyring af den fungerende justitsminister, har fået investorerne til at stoppe op.

»Hvis man begynder at brænde politisk kapital af ved at gøre ting, der er upopulære, og dermed mister noget af den opbakning, man har, så sætter det spørgsmålstegn evnen til at få skatteplanerne gennemført,« siger chefstrateg Art Hogan fra Wunderlich Securities i New York til Reuters.

Onsdag morgen er kursfald i den tidlige handel i Asien vendt til stigninger. De amerikanske aktiefutures ligger samtidig med små plusser på under 0,1 pct.

Markederne blev også skuffet over den generelle forbrugertillid, der overraskede negativt i januar ved at være faldet til 111,8 fra 113,3 måneden før.

Økonomerne havde ventet et fald til 112,8.

Også indkøbschefernes aktivitetsindeks i Chicago-regionen, Chicago PMI, udviklede sig med et indeks i januar på 50,3 dårligere end ventet. Markedet havde ventet en stigning til 55,0 fra 54,6 i december.

DEFENSIVE AKTIER I TOP

Der var bud efter de defensive aktier, der klart klarede sig bedst i S&P 500-sammenhæng. Forsyningsselskaberne steg 1,6 pct., og sundhedssektoren med medicinal-sektoren øgede 1,4 pct. trods endnu et udfald fra præsident Trump mod høje medicinalpriser.

Også ejendomssektoren og telesektoren klarede sig med plus på bogen, mens råvarer, energi, industri og it-selskaberne trak ned.

Regnskabssæsonen kører på højtryk, og teleselskabet Sprint leverede lidt bedre end ventet i sit tredje kvartal af regnskabsåret 2016/17. Sprint-aktien steg 1,3 pct.

EXXON NEDSKREV MARKANT

Olieselskabet Exxon Mobil skuffede på grund af massive nedskrivninger for 2 mia. dollar. Nedskrivningerne kom som en stor overraskelse for analytikerne, og aktien droppede 1,1 pct.

Sportbeklædningskoncernen Under Armour, som ejer den danske motionsapp Endomondo, styrtdykkede 23 pct. efter en massiv kvartalsskuffelse.

Medicinalkoncernen Eli Lilly, der er blandt Novos store konkurrenter, solgte mere diabetesmedicin i fjerde kvartal end ventet. Aktien steg 3,1 pct.

Verdens største medicinalselskab Pfizer ramte under analytikernes forventninger, og blandt andet Pfizers mest berømte produkt, potenspillen Viagra, skuffede. Pfizer-aktien steg dog 1,3 pct.

APPLE OVERRASKER POSITIVT

Teknologikæmpen Apple fremlagde et solidt regnskab efter børstid.

En selv for Apple overraskende stærk efterspørgsel efter den seneste version af koncernens iPhone 7 Plus trak op. Koncernen solgte 78,3 mio. iphones i kvartalet, og det er den første stigning i det samlede mobilsalg i et år.

Apple steg 3 pct. i eftermarkedet.