Aktier: Amerikanske futures peger op efter Trumps tariffer

De amerikanske aktieinvestorer kan efter alt at dømme se frem til en positiv åbning, efter at præsident Donald Trump efter lukketid mandag var klar med yderligere told på kinesiske varer.

Præsident Donald J. Trump Fold sammen
Læs mere
Foto: OLIVER CONTRERAS / POOL

10 pct. told på kinesisk import til en værdi af 200 mia. dollar lader til at være som ventet i markedet, og samtidig er der tid til at forhandle, inden tolden bliver sat op til 25 pct. 1. januar.

Futures på de toneangivende amerikanske indeks ligger tirsdag eftermiddag 0,1-0,2 pct. højere.

Det brede S&P 500-indeks faldt mandag med 0,6 pct., mens Dow Jones-indekset mistede 0,4 pct. Teknologitunge Nasdaq faldt mest og sluttede i minus med 1,4 pct.

Inden åbning er der kommet regnskab fra fødevarevirksomheden General Mills, der blandt andet står bag morgenmadsproduktet Cheerios og ismærket Häagen-Dazs.

I selskabets første kvartal gik det ikke helt som ventet, da salget landede på 4,09 mia. dollar mod de 4,12 mia. dollar, som analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet.

Bruttomarginen var på 33,6 pct., og her havde analytikerne ventet 34,3 pct.

På bundlinjen overraskede General Mills dog positivt, da den justerede indtjening per aktie var 71 cent mod forventningen om 64 cent.

Aktien falder ikke desto mindre med 4,1 pct. på formarkedet.

Softwareselskabet Oracle kom med regnskab, efter at markedet lukkede. Selskabet slog ganske vist indtjeningsforventningerne i koncernens første kvartal, men en omsætning, der røg under barren, trak den anden vej.

Aktien falder 3,8 pct. i formarkedet.