Aktier: Amerikanske futures daler efter Kina devaluering

Kineserne har svækket valutaen natten til tirsdag dansk tid. Og det får det amerikanske futures til at falde.

Forud for de amerikanske børsers åbning tirsdag ligger S&P 500-indekset til et fald på 0,8 pct., mens Nasdaq står til at dale med 0,5 pct., og Dow Jones glider med 0,9 pct.

- Der er mere forsigtighed ovenpå en stærk dag mandag. Markedet er ved at finde sig til rette i forhold til, hvor eksponerede børsnoterede amerikanske selskaber er over for Asien, siger Veronika Pechlander, investeringschef hos Ashburton Ltd., til Bloomberg News.

Selskabsspecifikt falder fødevarekæmpen Kraft Heinz' aktie med 2,3 pct. til 77 dollar i formarkedet efter et regnskab for andet kvartal, der viser, at selskabets salg for perioden ikke levede op til analytikernes forventninger.

Google stiger i formarkedet med 5,7 pct. til 669,60 dollar ovenpå en melding om, at it-giganten vil omorganisere sig til et holdingselskab. Fremover bliver Google kun et af flere datterselskaber under et nyt holdingselskab, der skal hedde Alphabet Inc., hvilket også bliver det navn, som selskabets aktier vil blive handlet under på børsen.

- Denne nye struktur giver os mulighed for holde fokus på de ekstraordinære muligheder, som vi har i Google, skriver administrerede direktør Larry Parry, der bliver ny topchef i Alphabet Inc., på sin blog.

Gap kunne kun akkurat leve op til analytikernes estimater i andet kvartal. Tøjkæden havde dog et knap så stort omsætningsfald som estimeret. Gap fik et overskud på 0,63-0,64 dollar per aktie, mens omsætningen lød på 3,90 mia. dollar. Analytikerne havde estimeret et overskud på 0,66 dollar per aktier og en omsætning på 3,97 mia. dollar i kvartalet.

Det er den stærke dollar, som ifølge selskabet bærer hovedansvaret for de sløje resultater.

Gap sluttede mandag med et løft på 1,1 pct. til 35,26 dollar.

Tirsdag er dagen efter, at investeringsselskabet Berkshire Hathaway annoncerede opkøbet af Precision Castparts, der fremstiller metalkomponenter for flyindustrien. Handlen har en værdi af 37,2 mia. dollar.

Precision Castpart-aktien løftes i tirsdagens formarked med 0,2 pct. til 231,48 dollar efter mandag at være steget med 19,1 pct., mens Berkshire Hathaway falder med 0,1 pct. til 215,30 dollar.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk