Aktier: Amerikanske børser starter med små fald efter jobtal

De tre store amerikanske aktieindeks åbner fredag med beskedne fald. S&P 500-indekset daler med 0,2 pct., Nasdaq-indekset glider med 0,4 pct., og Dow Jones går 0,3 pct. ned.

Læs mere
Fold sammen

Faldende kommer, efter den amerikanske centralbank kl. 14.30 dansk tid kom med en række tal for jobsituationen i USA. De viste, at der i juli blev skabt 215.000 nye job, hvilket var 10.000 færre job, end økonomerne ifølge data fra Bloomberg ventede og samtidig 13.000 færre, end der blev skabt i juni. Desuden forblev arbejdsløsheden uændret på 5,3 pct., hvilket også var økonomernes forventning.

Jobtallene har hele ugen været ventet med stor spænding, da udviklingen på arbejdsmarkedet formodes at få stor betydning for den amerikanske centralbanks beslutning om, hvorvidt den vil hæve sin ledende rente ved sit næste møde til september.

På regnskabsfronten er der knap så meget at berette fra den anden side af Atlanten. Regnskabssæsonen er ved at være slut i USA. 85 pct. af virksomhederne i S&P 500 har nu fremlagt deres regnskaber. Ifølge Bloomberg har omkring tre fjerdedele af dem slået forventningerne til resultatet, mens cirka halvdelen overraskede positivt, når det drejer sig om omsætningen.

Halvlederselskabet Nvidia offentliggjorde natten til fredag dansk tid et stærkere regnskab for andet kvartal end ventet. Aktien stiger med 9,2 pct. til 22,34 dollar.

Energidrikproducenten Monster Beverage har meldt ud, at driftsindtjeningen er steget i andet kvartal, og det bliver belønnet med en stigning på 3,8 pct. til 150,39 dollar.

Internetfirmaet Groupon falder med 4,3 pct. til 4,48 dollar, efter at selskabet har fremlagt et blandet regnskab.

Energiselskabet Sunedison dykkede torsdag hele 25 pct. - den største tilbagegang i næsten 14 år - efter et skuffende kvartalsregnskab. Fredag stiger aktien med 0,4 pct. til 17,14 dollar.