Aktier: Amerikanske bilproducenter under lup i ventet grøn start

De amerikanske aktier sigter mod en let positiv start på onsdagens handel, efter at der også var stigninger at spore tirsdag, der var den første handelsdag i 2017 for de amerikanske papirers vedkommende.

Foto: Wasin Pummarin

Så selv om der er kursfald i Europa i onsdagens handel, har amerikanerne fortsat et mindre efterslæb til markederne på den østlige side af Atlanten, idet de europæiske aktier steg både mandag og tirsdag.

Futures indikerer stigninger på i størrelsesordenen 0,2 pct. for alle tre toneangivende indeks i USA; S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

Kigger man mod enkeltaktierne, kan det blandt andet være værd at holde øje med bilproducenterne, idet der for manges vedkommende lander salgstal for december i løbet af onsdagen.

Og prognoser peger på, at de samlede tal for 2016 vil sætte rekord, men at salget igen begynder at flade ud og måske falder i løbet af i år. Det skriver CNN Money.

Ford-aktien stiger med 0,9 pct. til 12,70 dollar i det amerikanske formarked, mens General Motors falder med 0,1 pct. til 35,12 dollar.

Ligeledes i bilsektoren er der fokus til elbilproducenten Tesla, der sent tirsdag afslørede, at selskabet ikke helt nåede sin målsætning om leverancer af 80.000 biler sidste år. I stedet blev der nemlig overleveret 76.230 Tesla-biler.

Tesla-aktien falder med 0,9 pct. til 214,98 dollar i formarkedet.

På den mere makroorienterede front vil investorerne kigge frem mod onsdag aftens referat af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der blev afholdt i december.

Det er væsentligt, fordi det var på netop det møde, at renten blev forhøjet, og der blev varslet flere rentestigninger i 2017 end tidligere antaget i markedet.