Aktier: Amerikanske aktier vendte rundt i sur international stemning

De amerikanske aktier vendte to dages stigninger til nedtur tirsdag.

Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktier vendte to dages stigninger til nedtur tirsdag. Markedet lænede sig op ad de øvrige internationale aktiemarkeder, der alle var præget af kursfald og mismodig stemning.

- Der går en følelse af uro gennem aktiemarkederne på grund af første kvartals resultaterne, de blandede signaler om den økonomiske tilstand og de høje værdiansættelser. Den amerikanske økonomi navigerer i et mudret marked, og de høje værdiansættelser øger risikoen for at tage fejl, så investorernes frygt og bekymring er fortsat høj, siger kapitalstrateg Terry Sandven fra U.S. Bank Wealth Management i Minneapolis til Bloomberg News.

Der var igen blandede signaler fra nøgletalsfronten, hvor det amerikanske handelsunderskud steg til over 50 mia. dollar eller 10 mia. dollar mere end ventet og samtidig det højeste niveau i seks år.

Til gengæld lå indkøbschefernes indeks over aktiviteten i servicesektoren, ISM non-manufacturing, helt oppe i 57,8, hvor der var ventet et fald til indeks 56,2 blandt økonomerne.

Tirsdag endte med et fald i S&P 500-indekset på 1,2 pct. til 2089,46. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med et drop på 0,8 pct. i 17.928,20, mens Nasdaq-indekset blev mandagens mest faldende indeks med et minus på 1,6 pct., som sendte indekset under 5000-mærket til 4939,33.

Omsætningen lå i den høje ende med 790 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens der blev omsat 2,0 mia. aktier på Nasdaq.

Onsdag morgen ser det lidt bedre ud, idet de amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på små 0,2 pct. i Asien, efter især it-aktierne fik ørerne i maskinen tirsdag.

Tech-papirerne har været de mest stigende gennem opturen og stod derfor til de største øretæver, da markedet vendte. Det gav kursfald til Intel på 2,4 pct, mens Apple faldt 2,3 pct., og Yahoo lukkede 1,8 pct. lavere.

Microsoft skulle ifølge markedsforlydender overveje at give et bud på softwarefirmaet Salesforce. Markedsværdien er omkring 50 mia. dollar, og Salesforce har ifølge branchekendere længe været til salg. Microsoft faldt 1,3 pct., mens Salesforce steg 5,9 pct.

Der var fortsat masser af regnskabsrapporteringer at forholde sig til for investorerne. Sprint, Walt Disney og Kellogg kom alle med kvartalstal, og Sprint kunne ikke helt leve op til sit navn, når det gjaldt toplinjen. Til gengæld var driften en smule bedre end ventet. Investorerne takserede regnskabet til et minus på 3,1 pct.

Kellogg, der er mest kendt for cornflakes, klarede sig ganske pænt i første kvartal, men alligevel sendte investorerne aktien ned med 1,5 pct.

Også Walt Disney leverede noget bedre end ventet i første kvartal, og også her blev det til en nedtur på aktiemarkedet, idet aktien faldt 0,2 pct.

En af dagens vindere var Netflix, der fik hævet anbefalingen af analytikerne i Bank of America fra "undervægt" til "køb". Det gav 1,9 pct. i umiddelbar bonus til aktionærerne.

Onsdag kommer der regnskab fra blandt andet mobiltelfonproducenten Motorola og elbil-producenten Tesla.