Aktier: Amerikanske aktier slikker sårene efter blodig tirsdag

Det tegner til lidt oprejsning på de amerikanske aktiemarkeder onsdag efter fald tirsdag. Futures på Dow Jones og S&P 500 ligger begge i et plus på 0,1 pct., mens Nasdaq fortsætter nedturen - omend i mindre grad - med et fald på 0,1 pct.

Læs mere
Fold sammen

Tirsdag droppede Nasdaq-indekset med hele 1,6 pct., S&P 500 sluttede med et tab på 0,8 pct., mens Dow Jones-indekset faldt knap 0,5 pct.

Dermed ser det ikke ud til, at teknologiaktiernes nedtur er helt ovre for denne gang. Selskabsspecifikt falder Apple med 0,5 pct. i formarkedet, mens Advanced Micro Devices, der producerer chips, falder med 0,2 pct. Advanced Micro indgik tidligere på måneden et partnerskab med Apple, hvor selskabets chip skal indgå i den nye iMac Pro.

Olieprisen har ligeledes taget endnu et dyk, og i forhold til tirsdag klokken 17 er en tønde af den amerikanske referenceolie dykket med 0,8 pct. til 44,05 dollar. Det kan igen påvirke oliebranchen, hvor oliekæmper som Exxon Mobil og Chevron faldt med op til 0,3 pct. tirsdag.

Inden markederne åbner, er der kommet lidt godt nyt til investorerne.

Den amerikanske fødevareproducent General Mills er kommet med regnskab, hvor det justerede resultat for fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår 2016/17 opgøres til 73 cent, hvilket var en spids over analytikernes forventninger, der ifølge Bloomberg News lød på 71 cent.

Aktien stiger i formarkedet med 0,1 pct.

Og så har Monsanto, der er verdens største producent af såsæd og som arbejder sammen med danske Novozymes i alliancen Bioag, overgået analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News på både omsætningen og på indtjeningen per aktie i tredje kvartal af sit skæve regnskabsår. Det er fjerde kvartal i træk, at indtjeningen er bedre end ventet.

Aktien i Monsanto, der er i færd med at fusionere med tyske Bayer, ligger 0,6 pct. højere på det amerikanske formarked.