Aktier: Amerikanske aktier skeler nervøst til sløjt Kina

Det tegner til, at de amerikanske markeder lægger ud med mindre fald, når de åbner tirsdag.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset ligger til en nedgang på knap 0,1 pct., Nasdaq lægger an til at dale med 0,2 pct., mens Dow Jones tegner til at synke med 0,1 pct. Det er i hvert fald tendensen på det amerikanske formarked tirsdag eftermiddag dansk tid.

De amerikanske aktier ser dermed ud til at fortsatte mandagens fald.

Det er blandt andet det kinesiske marked, som amerikanerne lader til at være påvirket af. Sløje indikationer fra den kinesiske økonomi parret med skuffende amerikanske tal for privatforbrug, nyinvesteringer og ikke mindst en lavere aktivitet i fremstillingssektoren end estimeret har tilsyneladende trukket tæppet væk under investorernes tillid.

Ikke mindst svage kinesiske PMI-data fra fremstillingssektoren er i centrum.

- De kinesiske data var svage, og jeg tror, der er en voksende bekymring over det generelle oversøiske økonomiske billede, og over hvordan det vil påvirke den amerikanske økonomi. Der er en masse blandede signaler og modstridende indikationer, siger porteføljemanager John Carey fra Pioneer Investment Management til Bloomberg News.

I USA er der desuden skuffelse over nøgletallene for det amerikanske privatforbrug. Forbruget lå godt nok 0,2 pct. højere i juni end samme måned året før - og dermed på niveau med forventningerne - men maj-statistikken blev nedrevideret til en vækst på 0,7 pct. fra tidligere meddelt 0,9 pct.

Også i den amerikanske fremstillingsindustri udviklede aktiviteten sig svagere end ventet. ISM-indekset faldt til 52,7 i juli fra 53,5 i juni og lå dermed en del under økonomernes ventede værdi på 53,5.

Slutteligt lå ikke mindst omfanget af anlægsinvesteringer i USA i juli på beskedne 0,1 pct. på månedsbasis. Analytikere havde ventet en forøgelse på 0,6 pct.

Nu venter markedets aktører på, at nøgletallene for det amerikanske arbejdsmarkedsrapport offentliggøres på fredag, efter at den amerikanske centralbank på sit seneste møde i juli efterlyste tegn på yderligere opsving på arbejdsmarkedet, før renten kan forhøjes.

Regnskabssæsonen er i USA for denne omgang så småt ved at klinge af, men der er tirsdag dog kommet nyt fra fødevareproducenten Kellogg.

Den stærke dollar gør ondt på Kellogg, som sælger mange af sine produkter i anden valuta end den amerikanske. Udviklingen kommer imidlertid ikke overraskende for analytikerne, som stort set formåede at ramme plet i forhold til de resultater, cornflakesproducenten tirsdag præsenterede for finansmarkedet.

Kellogg ligger i det amerikanske formarked til et fald på knap 0,1 til 66,02 dollar.

Ugen byder også på regnskaber fra blandt andre Walt Disney, Time Warner og Rio Tinto.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk