Aktier: Amerikanske aktier ser ud til at tage revanche

Bekymringer over den globale vækst - eller mangel på samme - ser ud til at være glemt for en stund fredag på de amerikanske aktiemarkeder.

Mens de store indeks faldt torsdag på Wall Street, ligger futures for de tre toneangivende amerikanske aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, en times tid før åbningen i plusser på omkring 0,5 pct.

Dermed tager de amerikanske investorer revanche fra fald torsdag på 1,2 pct. i S&P 500-indekset, et fald på 1,0 pct. i Dow Jones, og dagens største fald på 1,5 pct. hos teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset.

- På trods af alle bekymringerne om den globale vækst holder markederne sig oprejst, siger Patrick Spencer, aktiechef hos Robert W. Baird & Co., til Bloomberg News.

- Men der er masser af skepsis derude. Regnskaberne for første kvartal begynder at lande i næste uge, og forventningerne er blevet skåret ganske dramatisk ned. Så der kan komme overraskelser, siger han.

Mandag lander det første regnskab, og som vanligt er det aluminiumsproducenten Alcoa, som uofficielt sparker sæsonen i gang.

Ifølge Bloomberg forventer analytikere, at virksomhedernes overskud vil falde med 9,5 pct. i første kvartal, hvor de tidligere har ventet en flad indtjening.

En aktie i Alcoa ligger til en stigning i formarkedet på 1,7 pct. efter et fald torsdag på 0,2 pct.

Der kan ligeledes komme fokus på den amerikansk tøjkæde Gap, der kom med salgstal for marts torsdag. De viste et vigende salg i de sammenlignelige butikker i marts på 6 pct. i forhold til marts sidste år.

Analytikerne havde ventet, at salget ville falde med 5 pct., viser en rundspørge foretaget af Bloomberg News.

Gap-aktien ligger til et fald på 7,2 pct. i formarkedet efter et fald i den ordinære børstid torsdag på 4,1 pct.