Aktier: Amerikanske aktier sætter sig efter jobrapport

De amerikanske aktiebørser tager fredag hul på handlen med kursfald, efter en blandet jobrapport, der har løftet troen på kommende pengepolitiske stramninger og ført til rentestigninger og en dollarstyrkelse.

Foto: TIMOTHY A. CLARY.
Læs mere
Fold sammen

Jobrapporten viste en mindre jobskabelse end ventet. Til gengæld faldt arbejdsløsheden mod forventning, og timelønningerne steg mere end ventet, hvilket netop kan øge sandsynligheden for, at inflationen tiltager, og at den amerikanske centralbank strammer sin pengepolitik.

Det toneangivende S & P 500-indeks falder med 0,6 pct. fra åbningen. Også Nasdaq-indekset taber 0,6 pct., mens Dow Jones-indekset ligger 0,3 pct. nede.

Linkedin er som ventet den helt store prygelknabe og falder med næsten 34 pct. til 127,51 dollar. Det sociale netværk med fokus på jobmarkedet har nedjusteret resultatprognosen for indeværende kvartal og samtidig reduceret helårsestimatet til langt under markedets forventninger.

For hele 2016 ser Linkedin et resultat per aktie på 3,05 og 3,20 dollar og en samlet omsætning på 3,60-3,65 mia. dollar. Her var ventet et plus på 3,77 dollar per aktie og 3,9 mia. dollar i samlet omsætning.

Også Symantec, der ellers steg i formarkedet, er åbnet lavere. Dog er faldet begrænset til 0,5 pct. Symantec, der er kendt for sine antivirusprogrammer til computere, leverede et regnskab, der slog forventningerne til indtjeningen. Herudover varslede selskabet omkostningsreduktioner, et tilbagekøbsprogram samt et særligt udbytte på 4 dollar per aktie. Pengene kommer delvist fra et salg af nye aktier for 500 mio. dollar til investeringsfonden Silver Lake.

/ritzau/FINANS

 

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk