Aktier: Amerikanske aktier lægger an til knoldet afslutning på ugen

Efter nogle af de mest turbulente dage på de amerikanske aktiemarkeder i nyere tid - med paniksalg mandag og tirsdag afløst af shoppe-lyst onsdag og torsdag - lægger børserne i USA fredag an til en knoldet afslutning på ugen.

Læs mere
Fold sammen

I første omgang ligger de tre toneangivende markeder, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, alle an til fald på omkring 0,6 pct. fra børsåbning, viser handlen med futures.

Dermed kan det se ud som om, at faldene på de europæiske markeder smitter af på den anden side af Atlanten.

Der er da også stadig en række forhold, som skaber nervøsitet i mulighedernes land. For det første er det fortsat spænding omkring udviklingen i Kinas økonomi og ikke mindst det kinesiske aktiemarked, som samlet er faldet med 7,8 pct. i løbet af ugen.

Et andet forhold, der kan spille ind på markederne, er, at oliepriserne stadig er lave.

En tredje faktor, som formodentlig har indvirkning på de amerikanske markeder, er, at investorerne holder øje med tegn på timingen for hævelsen af den amerikanske rente.

Pejlemærker herpå kan komme, når centralbankernes årlige sammenkomst i Jackson Hole afholdes i weekenden.

På selskabsfronten er mineselskabet Freeport McMoran steget med 16,2 pct. til 11,84 dollar i formarkedet, efter at storinvestoren Carl Icahn har afsløret, at han har købt en andel af selskabet.

Facebook falder med omkring 0,2 pct. i formarkedet, selv om internetselskabet torsdag kunne rapportere om, at over 1 mia. brugere loggede på det sociale medie mandag - hvilket var en milepæl for Facebook.