Aktier: Amerikanske aktier kommer igen efter fredagsfald

De amerikanske aktier har løftet sig fra fredagens røde tal. Mandag ved åbningen af Wall Street stiger de tre ledende indeks med over 0,8 pct.

Foto: SPENCER PLATT.
Læs mere
Fold sammen

Det sker blandt andet på nyheden om, at rigmanden Warren Buffett kun få uger før sin 85. fødselsdag har polstret sit holdingselskab Berkshire Hathaway forud for de kommende år. USA's næstrigeste mand ligger nemlig i forhandlinger om at købe Precision Castparts, der fremstiller udstyr til rumfarts- og energiindustrierne.

Opkøbet får aktierne i Precision Castparts til at stige med over 19 pct., mens B-aktierne i Berkshire falder med 1,1 pct.

Efter få minutter handel stiger S&P 500-indekset med 0,9 pct., de tunge aktier i Dow Jones med 1,0 pct., og for teknologiaktierne i Nasdaq-indekset ligger stigningen ligeledes på 1,0 pct. I fredags lukkede S&P-indekset 2,5 pct. under rekorden fra maj, skriver Bloomberg.

Det sociale medie Twitter står mandag kort efter børsåbning ligeledes til et plus. Aktierne stiger med 3,9 pct. blandt andet på nyheden om, at selskabet har indledt et samarbejde med den amerikanske football-organisation NFL lig det, de havde tilbage i 2013 og 2014. For NFL betyder det, at en stor mængde nyheder nu kommer ud på Twitter, skriver nyhedsbureauet AP. Og for Twitter

Ligeledes har selskabet oplyst, at direktør og medstifter Jack Dorsey har købt 31.627 aktier til en pris på 875.000 dollar. Twitter stiger med 3,9 pct. i de første handler.

I mangel på regnskaber vil investorerne se på de økonomiske nøgletal i denne uge, herunder det amerikanske detailsalg for juli på torsdag.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk