Aktier: Amerikanske aktier kom tilbage efter kinesiske forsikringer

De amerikanske aktier kom tilbage tirsdag efter den fem-dage lange periode med fald.

Læs mere
Fold sammen

Forsikringer fra den kinesiske regering om støtteopkøb af kinesiske aktier for at gyde olie ud over de oprørte vande fik de amerikanske investorer til at slappe lidt af og i stedet koncentrere sig om hjemmemarkedet. Her lagde et stribe gode regnskaber grunden til et optimistisk marked.

S&P 500-indekset steg tirsdag 1,2 pct. til 2093,25, mens Dow Jones endte dagen med et plus på 1,1 pct. til 17.630,27. Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset sluttede med dagens mindste stigning på 1,0 pct. til 5089,21.

Omsætningen lå i den pæne ende med godt 850 mio. aktier handlet på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen omsatte 2,0 mia. aktier.

- Kineserne bremsede det store udsalg som fandt sted mandag, og det løfter det amerikanske marked. Regnskaberne har været OK hidtil, og vi får endnu en lang række rapporter at granske i løbet af ugen, siger seniorchef Terry Morris fra National Penn Investors Trust Co. i Pennsylvania til Bloomberg News.

Onsdag morgen har et sæt skuffende forventninger fra Twitter efter børstid skudt den gode stemning i sænk. Futures på de amerikanske aktieindeks handles med faldt på knap 0,1 pct. i Asien.

Onsdag er også dagen hvor den amerikanske centralbank afslutter det to dage lange møde i bankens pengepolitiske komite, FOMC.

Der ventes ikke umiddelbart ændringer i centralbankens politik, men investorerne vil spejde efter nyheder om tidsfristen for den ventede renteforhøjelse, der som sidste led skal bringe pengepolitikken tilbage til det normale efter syv år med nul-renter og kraftig støtte til de finansielle markeder gennem kvantitative lempelser.

Fra regnskabssæsonen slog pakke- og logistikselskabet United Parcel Service (UPS) analytikernes forventninger efter at have indført et nyt prissystem, der gav overraskelser på bundlinjen. Aktien steg 5,3 pct.

Bilgiganten Ford Motor Companys øgede overskuddet kraftigt i andet kvartal på grund af stor efterspørgsel efter en pickup model. Ford-aktien steg efterfølgende 1,9 pct.

Medicinalgiganterne Merck og Pfizer leverede begge en bedre indtjening end ventet. Og for begges vedkommende lå der også en opjustering i kvartalsrapporten, hvilket blev belønnet med stigninger på henholdsvis 0,9 pct. og 2,9 pct.

Den kinesiske søgetjeneste Baidu offentliggjorde et sæt svage kvartalstal som langt fra kunne leve op til forventningerne. Med den kinesiske aktieuro i baghovedet sendte investorerne Baidu-aktien ned med 15 pct.

Efter børstid fremlagde den amerikanske mikro-blog koncern Twitter en både højere omsætning og et bedre resultat end ventet. Samtidig opjusteredes resultatforventningerne til hele året, men de kunne alligevel ikke leve op til analytikernes estimater, og aktien blev efterfølgende sendt 11,3 pct. ned i eftermarkedet efter at være steget 5,3 pct. i den ordinære handel.

Fra regnskabssæsonen er der resultater i den resterende el af ugen fra blandt andre Glaxosmithkline, Facebook, Mastercard, Colgate-Palmolive, Conocophillips, P&G, AB Inbev, Amgen, Exxon Mobil og Chevron.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk