Aktier: Amerikanske aktier klar til at tage del i kursfesten

De amerikanske aktiemarked har torsdag før åbningen sat vand over til endnu en stigning efter den største daglige stigning i fire år onsdag.

Det viser handlen med futures på de store indeks godt halvanden time før åbningen. Dermed ser de amerikanske handlere i følge Bloomberg News ud til at følge i hælene på deres kolleger i både Europa og i Fjernøsten, som allerede har taget del i den globale optimisme.

Futuren på det brede S&P 500-indeks peger mod en stigning på 1,0 pct., mens teknologiindkset Nasdaq ifølge futureshandlen stiler mod en stigning på 1,2 pct. For de tunge Dow Jones-aktier kan der ventes en stigning på 1,0 pct.

Dermed synes det værste seksdages nedtur i fire år på det amerikanske aktiemarked at være afbrudt, konstaterer Bloomberg News og peger på dueagtige udtalelser fra Den Amerikanske Centralbank og opmuntrende amerikanske nøgletal som årsagen.

Op til handlen er der kommer regnskab fra smykkekæden Tiffany's. Regnskabet skuffede med et overskud per aktie på 86 cent mod ventede 91 cent. Pres fra en styrket dollar er forklaringen, meddeler selskabet. Aktien falder i formarkedet 6,9 pct.

Omvendt præsenterede kollegaen Signet Jewelers, der er største amerikanske forhandler af danske Pandoras produkter, et overskud per aktie på 1,28 dollar for andet kvartal sammenlignet med ventede 1,15 dollar per aktie i overskud. Aktien stiger 3,2 pct. i formarkedet.

Internetforretningen Amazons aktie pct. 1,9 pct. efter en købsanbefaling fra Raymond James Financiels.

Op til åbningen offentliggøres en sæt nøgletal omfattende blandt andet BNP-vækst, privatforbrug og nytilmeldte ledige samt - efter åbningen - igangværende bolighandler.

Ifølge Bloomberg News ventes der en annualiseret BNP-vækst i 2. kvartal på 3,2 pct. Privatforbruget ventes også at stige 3,2 pct. i kvartalet. Antallet af nytilmeldte ledige ventes at være nogenlunde uændret på 274.000 i sidste uge, mens antallet af igangværende bolighandler ventes at stige 1,0 pct. i juli på månedsbasis.