Aktier: Amerikanske aktier i små hop frem

De amerikanske aktieindeks lukkede fredag med stigninger for anden dag i træk, eftersom investorerne spekulerede i, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil fortsætte med at understøtte den amerikanske vækst efter nøgletal skuffede både torsdag og fredag.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500 steg fredag med 0,1 pct. til 2122,70. Og alene i sidste uge lagde indekset 0,3 pct. til, hvilket er den højeste ugentlige stigning i mere end en måned. S&P er siden onsdag, hvor det danske aktiemarked gik på forlænget weekend, steget med 1,1 pct.

Industriindekset Dow Jones kravlede 0,1 pct. op til 18.272,56, mens Nasdaq måtte notere et fald på 0,1 pct. til 5048,29.

- Nøgletallene dumper lige ind i fornyet bekymring om økonomien i andet kvartal, og samtidig sætter det gang i fornyet håb om, at Fed ikke vil fare aggressivt frem i 2015, siger Chad Morganlander fra Stifel, Nicolaus & Co til Bloomberg News.

Forbrugertillid faldt overraskende i maj. Det var det største fald set over to år. Og også University of Michigans foreløbige forbrugertillidsindeks for maj, dykkede til det laveste siden oktober sidste år.

Streamingtjenesten Netflix steg fredag med 4,5 pct. efter kilder ifølge Bloomberg News har sagt, at der er forhandlingerne om et partnerskab med et kinesisk firma. Aktien steg med over 26 dollar til 613,25 dollar.

Og selskaber, der i regnskabssæsonen har meldt som højere forventninger til hele året, var blandt fredagens vindere. Darling Ingredients steg, ed 11 pct. til 15,64 dollar.

På den skuffende side lå Dillard's, der måtte melde om et svagt første kvartal. Aktien faldt efterfølgende med 7 pct. til 115,46 dollar.

/ritzau/FINANS