Aktier: Amerikanske aktier følger i Europas røde fodspor

Det amerikanske aktiemarkeder åbner tirsdag helt som ventet op med røde tal.

Foto: ANDREW GOMBERT.
Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset falder fra start 0,1 pct., mens Dow Jones falder 0,4 pct. og Nasdaq falder 0,6 pct.

Dermed følger de amerikanske markeder i hælene på de europæiske og asiatiske, som dagen igennem har været trykket i bund af blandt andet faldende råvarepriser.

På den selskabsspecifikke front er den amerikanske juvelerkæde Tiffany tirsdag i fokus. Smykkekoncernen kom med salgstal for tredje kvartal forud for åbningen på Wall Street.

Et dårligere end ventet salg og en indtjening under forventningerne gav en nedjustering til smykkekoncernen.

Selskabet havde i tredje kvartal en fremgang i salget - på sammenlignelig basis - på 1 pct. Til sammenligning havde aktieanalytikere ifølge Bloomberg News regnet med en stigning på 3,3 pct.

På det amerikanske marked faldt salget med 6 pct., mens analytikerne havde regnet med et dyk på 2 pct. Det er blandt andet styrkelsen af dollar, som har fået turisterne til at være forsigtige med at købe smykker, skriver selskabet i sit regnskab.

Tiffanys indtjening var også dårligere end forventet, da indtjeningen per aktie landede på 0,70 dollar i tredje kvartal. Her havde analytikerne regnet med et overskud på 0,75 dollar.

Juvelerkædens aktie stiger dog 0,6 pct. til 77,0 dollar få minutter inde i dagens handel efter en rød start på dagen.

Indenfor samme branche har smykkekollegaen Signet Jewelers leveret regnskab for tredje kvartal tirsdag morgen. Selskabet, der er den største forhandler af Pandora-smykker i USA, levede ifølge Bloomberg News ikke op til forventningerne.

Smykkekoncernen leverede i kvartalet en justeret indtjening per aktie på 33 cent. Her havde analytikerne ifølge data indsamlet af Bloomberg News ventet 39 cent.

Også salget skuffede en anelse. Det endte på 1,22 mia. dollar i tredje kvartal mod ventede 1,23 mia. dollar.

Signet venter dog, at det sammenlignelige salg vil stige med 3,5 pct. til 5 pct. i 2016.

Signet Jewelers bemærkede endvidere, at selskabets indtjeningsmarginer var påvirkede af et ændret salgsmiks.

Aktien falder 4,5 pct. til 134,29 dollar efter børsens åbning.

Selskabet Biogen Idec, der er partner med det svenske biotekselskab Swedish Orphan Biovitrum, har fået europæisk markedsføringstilladelse til de tos langtidsvirkende faktor VIII-præparat, Elocta, til behandling af blødersygdommen hæmofili A.

Der er tale om det første langtidsvirkende faktor VIII-præparat, der godkendes i EU, og midlet kan dermed glide ind på markederne i samtlige 28 EU-lande, men også på det islandske og det norske marked samt i Liechtenstein.

Biogen Idec-aktien falder 1,3 pct. til 290,37 dollar.

Senere på dagen, når den amerikanske handel er slut, løfter Hewlett Packard og dets nyformede søsterselskab, HP, sløret for selskabernes indtjening, siden de to splittede op.