Aktier: Amerikanske aktier faldt til laveste niveau i en måned

For tredje dag i træk måtte de amerikanske investorer torsdag lægge ryg til kursfald på aktiebørserne i USA. Et fornuftigt tal for detailsalget, som steg en anelse mere end ventet, fik frygten for en normalisering af Federal Reserves pengepolitik til at blusse op igen.

Det er i høj grad en ekstraordinær pengepolitik, som har gødet jorden til en imponerende fremgang siden årsskiftet, hvor S&P 500-indekset er steget 25 pct. De senest dage er humøret dog vendt, og torsdag faldt de tre toneangivende aktieindeks: S&P 500, Dow Jones Industrial Average og Nasdaq Composite med mellem 0,1 og 0,7 pct. med det største fald i Dow Jones Industrial og S&P 500 til laveste niveau i en måned.

Med det in mente og et par gode nøgletal senere trækkes der nu i håndbremsen.

- For et par uger siden var der en forventning om, at Fed ville vente til februar eller marts. Men med gode data begynder en forventning om, at Fed måske vil begynde at reducere (de økonomiske stimuli, red) tidligere at trænge ind i markedet, siger John Carey, porteføljemanager i Pioneer Investment Management, til Bloomberg News.

Flere og flere økonomer tror nu, at der er en mulighed for, at Federal Reserve allerede på næste uges rentemøde vælger at reducere de månedlige obligationsopkøb.

Hilton Worldwide fik en fik børsdebut. Hotelkædens aktie steg med 7,5 pct., og Facebook steg med 5 pct. efter meldingen om, at selskabets aktie er på vej ind i S&P 500-indekset.