Aktier: Amerikanske aktier falder lidt fra rekordniveau

De tre store amerikanske aktieindeks kan ikke fastholde rekordniveauerne fra åbningen fredag, som foreløbig har budt på et sæt orkanpåvirkede jobtal for september.

Læs mere
Fold sammen

Efter et par minutters handel ligger det brede S&P 500-indeks fredag 0,2 pct. lavere i 2547,00, efter at indekset torsdag havde sat rekord og nåede en stigning for året på 14 pct.

Også Nasdaq og Dow Jones slipper rekordniveauet fra torsdag med fald på henholdsvis 0,2 og 0,1 pct. fra start fredag.

En time før åbningen offentliggjorde det amerikanske beskæftigelsesministerium sin månedlige jobrapport, og den overraskede på alle parametre, men var i høj grad påvirket af orkaneffekter.

Jobskabelsen var negativ i september på 33.000 mod en ventet positiv jobskabelse på 80.000 ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Arbejdsløsheden overaskede også ved at vise et fald til 4,2 pct. fra 4,4 pct. måneden før. Her var der ventet en uændret opgørelse på 4,4 pct. Samtidig steg lønningerne noget mere end ventet med 2,9 pct. på årsbasis mod en ventet stigning på 2,6 pct.

Investorerne tager dog ikke så meget notits af jobtallene i denne omgang, da der på forhånd var stor usikkerhed om dem på grund af orkanerne.

Selskabsspecifikt er der fokus blandt andet på varehuskæden Costco Wholesale, efter at selskabet torsdag aften kom med regnskab for fjerde kvartal.

Selskabets omsætning var med 42,3 mia. dollar højere end forventningerne blandt analytikerne, der ifølge Bloomberg News havde estimeret 41,6 mia. dollar. Også indtjeningen var bedre end ventet.

Investorerne fokuserer dog på andre punkter i regnskabet, herunder en skuffende medlemsudvikling, og handler aktien 5,4 pct. lavere.

Netflix falder samtidig 0,6 pct., selv om streamingtjenesten ifølge CNN har hævet priserne på sine standard- og premium-streaming-abonnementsservices.

/ritzau/FINANS