Aktier: Amerikanske aktier falder fra start - Joy Global til tops

Det amerikanske aktiemarked er torsdag åbnet med beherskede fald.

Det brede amerikanske S&P 500-indeks ligger efter godt 30 minutters handel 0,4 pct. lavere efter en stigning på 0,4 pct. onsdag - til det højeste niveau siden 6. januar

Blandt de store aktier er der fra åbningen fald i McDonald's og Wal-Mart Stores på omkring 1 pct., mens Intel og Caterpillar viser gode takter med stigninger på henholdsvis 1,5 og 1,0 pct.


Markedet virkede upåvirket af et fald i indkøbschefindekset for den amerikanske servicesektor til 49,7 i februar fra 53,2 måneden før. Der var tale om en endelig opgørelse fra Markit ifølge Bloomberg News.


Der var ventet en endelig opgørelse på 50,0, efter at den foreløbige opgørelse havde vist et fald til 49,8.


Der er torsdag kommet regnskab for første kvartal 2015/16 fra Joy Global, der ligesom danske FLSmidth leverer udstyr til mineindustrien.

Joy Global rapporterede et ordinært underskud per aktie på 23 cent i kvartalet, der løb til udgangen af januar, mens analytikere ifølge Bloomberg News havde ventet et underskud på godt det halve - 12 cent.


Omsætningen faldt markant i forhold til samme kvartal året før. Faldet opgøres til 25 pct. og var størst indenfor "underground", der faldt 29 pct., mens faldet "over jorden" "kun" var på 20 pct. Omsætningen var i første kvartal 2015/16 526 mio. dollar mod 704 mio. dollar i den tilsvarende periode et år før.


Selskabet venter nu en indtjening og omsætning omkring midten af det tidligere udmeldte interval på henholdsvis 10-50 cent per aktie og 2,4-2,6 mia. dollar. Joy Global-aktien stiger 10 pct. fra start.


/ritzau/FINANS