Aktier: Amerikansk biotekselskab kan stige 600 pct. fra start

De amerikanske aktiebørser ventes fra åbningen tirsdag at følge trop med stigninger i Europa, hvor investorerne er positivt stemte forud for morgendagens rentemøder i Bank of Japan og Federal Reserve. Et mindre biotekselskab står til en gigantisk kursstigning, efter at Botox-producenten, Allergan, er kommet med et tilbud om at købe det.

Læs mere
Fold sammen

Medicinalkoncernen Allergan annoncerede tirsdag, at det vil købe biotekselskabet Tobira Therapeutics for en pris, der kan løbe op i 1,7 mia. dollar. Som minimum får Tobira-aktionærerne en pris på 28,35 dollar per aktie, hvilket er mere end seks gange højere end mandagens lukkekurs for aktien på 4,74 dollar. I formarkedet er aktien i Tobira, der har medikamenter til behandling af leversygdom i senfase-udvikling, da også steget hele 606 pct.

NØGLETAL SKUFFER

Markedsdeltagerne kunne tirsdag eftermiddag varme op til handelssessionen med et par nøgletal fra det amerikanske boligmarked. Det gjaldt tal for påbegyndt boligbyggeri og i byggetilladelser, som begge skuffede i forhold til analytikernes forventninger. Påbegyndt boligbyggeri faldt i august med 5,8 pct. og antallet af byggetilladelser med 0,4 pct.

Det ændrer dog ikke ved, at der tirsdag er udsigt til en positiv åbning på Wall Street. Futures indikerer en stigning i S&P 500-indekset på 0,3 pct., efter at det mandag lukkede næsten uændret i 2139,12. De skuffende tal for boligmarkedet har presset aktien i ejendomssælgeren Lennar, der tidligere tirsdag ellers præsenterede nogle opløftende tal for tredje kvartal af sit forskudte regnskabsår.

Lennars omsætning landede i kvartalet på 2,83 mia. dollar, hvor analytikerne i snit havde ventet 2,68 mia. dollar, og indtjeningen per aktie, EPS, var med 1,01 dollar ligeledes over forventningerne på 90 cent. I formarkedet var Lennars aktie steget 0,6 pct. efter regnskabet, men de amerikanske nøgletal sendte aktien den anden vej - ned i et fald på 1,9 pct.

Efter børslukketid kommer der i øvrigt også regnskaber fra it-selskabet Adobe Systems og pakketransportselskabet Fedex.

/ritzau/FINANS