Aktier: Amerikansk åbning med lille plus - fald mandag genvundet

Som ventet åbnede de amerikanske aktiemarkeder lidt højere tirsdag, som indikeret i futuresmarkedet før åbningen. Der var en god håndfuld regnskaber, der skulle have og fik investorernes dom. Der var regnskaber fra blandt andet Johnson & Johnson, 3M, Verizon, Alibaba, Yahoo og Lockheed Martin.

De amerikanske aktier faldt med mellem 0 og 0,3 pct. for de tre toneangivende indeks mandag, men tirsdag er der stigninger af samme størrelse ved åbningen.

Den amerikanske flyproducent Lockheed Martin, der blandt andet skal levere 27 kampfly til det danske forsvar, slog analytikernes forventninger i fjerde kvartal 2016 med et overskud per aktie på 3,25 dollar mod ventede 3,05 dollar.

For hele 2016 lød indtjeningen per aktie på 12,38 dollar.

Men flyproducenten flyver lidt lavere, når det handler om fremtidsudsigterne. For 2017 ser man en indtjening per aktie på 12,25-12,55 dollar mod analytikernes estimerede 12,90 dollar.

Aktierne i Lockheed Martin falder med 2,3 pct.

Konglomeratet 3M, der blandt andet er kendt for de gule huskesedler "Post-it", slutter 2016 af på linje med forventningerne på aktiemarkedet.

3M-aktien ligger 1,1 lavere.

Den kinesiske handelsplatform på nettet Alibaba har nu over 443 mio. aktive brugere, viser regnskabet for tredje kvartal 2016/17. Og brugerne har haft travlt med at bruge platformen til at købe varer over nettet. Så travlt at koncernen, som er Kinas svar på Amazon, nu hæver forventningerne til hele regnskabsåret.

Nu venter det en vækst i omsætningen på 53 pct. mod tidligere 48 pct. i indeværende regnskabsår.

Det er den såkaldte Singles' Day, der er en af verdens travleste dage for handel på nettet, der er hovedårsagen til opjusteringen. På den dag satte den kinesiske handelsplatform rekord i bestillinger, da den i løbet af 24 timer fik bestillinger til en samlet værdi af 120,7 mia. yuan. Beløbet svarer til 121,4 mia. kroner.

Til sammenligning brugte amerikanerne sidste år på den såkaldte Cyber Monday, der er USA's største dag for indkøb online, knap 4 mia. dollar eller godt 27 mia. kr. ifølge analysefirmaet Comscore.

Alibaba blev børsnoteret i 2014, og aktien stiger med 3,8 pct.

Johnson & Johnsons regnskab overraskede positivt på de overordnede linjer. Det justerede resultatet per aktie for konglomeratet, der også sælger babyolie og bleer med mere, blev 1,58 dollar mod analytikerforventninger om et resultat på 1,56 dollar.

Årsregnskabet fra Johnson & Johnson har en dansk vinkel. Det viser, at danske Genmabs kræftmiddel Darzalex solgte for 200 mio. dollar i fjerde kvartal og dermed nåede en samlet årsomsætning på 572 mio. dollar sidste år.

Det er 22 mio. dollar mere end toppen af Genmabs salgsestimat på 500-550 mio. dollar fra november.

Darzalex er opfundet af Genmab, men sælges og udvikles af Johnson & Johnson, der så afleverer en bid af kagen til Genmab.

I årets første ni måneder solgte Johnson & Johnson Darzalex for 372 mio. dollar, hvilket gav Genmab royaltyindtægter på 45 mio. dollar, eller 298 mio. kr.

Johnson & Johnsons aktier falder 1,7 pct.

Teleselskabet Verizon kunne ikke helt følge med forventningerne til bundlinjen i fjerde kvartal sidste år, selv om salget udviklede sig en spids bedre end ventet.

Verizon-aktien falder 4,3 pct.

It-selskabet Yahoo kom bedre ud af fjerde kvartal sidste år end ventet. Det fremgik af koncernregnskabet, der blev offentliggjort efter børstid mandag.

Yahoo fik et overskud i de sidste tre måneder af sidste år på 162 mio. dollar, svarende til et justeret overskud per aktie på 0,25 dollar.

Analytikernes forventninger lød til sammenligning på et overskud på 0,21 dollar per aktie ifølge Bloomberg News' prognose.

Omsætningen løb op i 960 mio. dollar mod ventet 907 mio. dollar.

Yahoo stiger 3,4 pct.