Aktier: Ambu stiger på aftale - DSV-fald forstærkes af udsalg

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Ambu og DSV ligger i henholdsvis top og bund mandag middag i det danske eliteindeks. Den ene på en aftale om salg i USA - den anden på storudsalg af aktier til favørpris.

Samlet ligger C25 til et mindre fald på samlet 0,6 pct. til indeks 1110,9.

Det er Ambu, der starter ugen bedst ud med et plus på kursen på 1,9 pct. til 126,95 kr.

»Ambu stiger på den amerikanske aftale, som selskabet har fået med Cook Medical om distribution af Ambus produkter,« siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank.

»Modsat går det for DSV på grund af placeringen af en stor aktiepost på 575 kr. Det påvirker kursen i dag. Samtidig rammes DSV af den generelle stemning, hvor bekymringer om handelskrigen fortsat presser de cykliske aktier. Og det er også det, der er med til at hive Mærsk og FLS med ned,« siger han.

Ambus aftale omhandler salget af engangs-duodenoskop til brug ved kikkertundersøgelser. Produktet ventes lanceret inden udgangen af september 2020.

Hos DSV er det kapitalfonden Cevian, der har solgt 6,9 mio. aktier i transportkoncernen til 575 kr., hvilket var 20 kr. eller 3,4 pct. under lukkekursen torsdag før store bededag.

DSV ligger 1 pct. lavere i 589,40 kr. mandag middag.

HANDELSBEKYMRINGER SPILLER FORTSAT IND

Skuer man ud i Europa, følger det danske aktieindeks de øvrige store børser, der ligeledes ligger i et rødt skær.

»Overordnet set er det stadig handelskrigen mellem USA og Kina, der bekymrer. Og det er med til at presse aktierne generelt,« vurderer Ole Kjær Jensen.

A.P. Møller-Mærsk er udover bekymringerne om forhandlingerne mellem USA og Kina også præget af analysenyt fra Handelsbanken, der har skåret kursmålet til 7700 kr. fra 8700 kr. Anbefalingen lyder fortsat på »sælg«, fremgår det af Bloomberg News. Omvendt har SEB hævet sit kursmål for Mærsk til 8500 kr. fra 7877 kr. og gentaget »hold«.

Mærsk B ligger til et fald på 4,4 pct. i 7632 kr.

SIMCORP FALDER PÅ CEO-NYT

Aktien i Simcorp er mandag under pres, efter at selskabets administrerende direktør, Klaus Holse, over for Bloomberg News har givet udtryk for, at en konsolideringsbølge blandt selskabets kunder giver tilbageholdenhed omkring køb af selskabets produkter.

»Der foregår en masse fusioner og opkøb. Det har formentlig været det mest hektiske år hidtil, og vi er endnu tidligt på året.«

»Nogle af de firmaer, vi taler med, tror, at de bliver køberen, men tingene kan hurtigt ændre sig, og to måneder senere kan det ende med at være dem, som bliver købt op,« siger Klaus Holse.

Det betyder ifølge Holse, at kunderne »ikke nødvendigvis investerer i nye systemer«.

Simcorp-aktien falder med 6,3 pct. til 597 kr.

STRIBE AF ANALYSEÆNDRINGER

Den britiske storbank Barclays har været ude og se på de to banker Danske Bank og Nordea, hvilket har givet anledning til to forskellige reaktioner.

Danske Bank har fået løftet både anbefaling og kursmål af Barclays, og bankens anbefaler nu »overvægt« mod tidligere »ligevægt«. Kursmålet nu er på 161 kr. mod 140 kr.

Nordea har omvendt fået sænket sin anbefaling af briterne til »ligevægt« fra »overvægt«. Kursmålet er i samme ombæring blevet sænket til 54,51 kr. fra 74,66 kr.

Danske Bank stiger mandag middag 1,1 pct. til 109,70 kr., mens Nordea falder 0,6 pct. til 50,09 kr.

Maersk Drilling nyder godt af, at finanshuset Kepler har løftet anbefalingen af aktien til »køb« fra »hold«. Kursmålet hedder nu endvidere 660 kr. mod tidligere 640 kr., skriver Bloomberg News.

Drillings aktie stiger 0,7 pct. til 483,50 kr.

Zealand Pharma har endvidere fået løftet sit kursmål af Oddo til 153 kr. fra 125 kr. Anbefalingen »køb« gentages for aktien, som mandag middag stiger 2,2 pct. lavere i 137,40 kr.

Derudover er det kommet frem, at Kempen har indledt dækning af Veloxis med anbefalingen »køb« og et kursmål på 4,00 kr.

Det sikrer en foreløbig topplacering for Veloxis på det danske aktiemarked med et plus på 12,6 pct. til 2,54 kr.

Torms aktie stiger 2,7 pct. til 60,60 kr., efter at Evercore har hævet kursmålet til 106,89 kr. fra 99,87 kr. Anbefalingen »outperform« gentages.

/ritzau/FINANS