Aktier: Ambu sendt til vejrs på optimistisk spådom fra topchef

Den aktie, der lyser klarest i det danske eliteindeks tirsdag middag, er medicoselskabet Ambus.

Arkivfoto: Firmaet Ambus adm. direktør Lars Marcher, og af en gruppe folk fra Ambus udviklingsafdeling, fortæller om, hvordan de arbejder med global produktudvikling, når udviklerne sidder flere forskellige steder i verden. F.eks. vil én af dem være med under interviewet på videocall fra Asien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

En stigning på 6,3 pct. kommer, i slipstrømmen af at selskabets topchef i en forsidehistorie i Dagbladet Børsen har sagt, at det ikke er urealistisk at tidoble salget på syv år.

Udtalelsen falder, i forbindelse med at investeringsbanken JPMorgan har anslået, at Ambu kan tidoble sit salg frem mod 2025 til knap 23 mia. kr. fra næsten 2,4 mia. kr. i det seneste regnskabsår.

»Vi har kun kradset i overfladen, og det er rigtigt, som JPMorgan siger, at den acceleration, der skal komme i markedet, kommer fra 2020 og indtil 2025, 2030. Det er der, hvor der virkelig kommer en form for effekt,« siger Lars Marcher, administrerende direktør i Ambu, til Børsen.

Nikolaj Holmsgaard, der er børsmægler i ABG Sundal Collier, siger, at Ambu er kendt for at være "en aktie med krudt i". Men om stigningen på over 6 pct. er på sin plads, kan kun tiden vise.

»Det er jo en rimelig lang tidshorisont, vi taler om. Estimaterne er meget splittede efter 2020 - lige fra en eksplosiv udvikling af markedet til en mere flad eller faldende udvikling,« siger han.

»Vi har set aktien handle på multipler, som vi ikke normalt ser i markedet. Og jeg mener, at den stiger mere end rimeligt,« siger børsmægleren.

Samlet ligger det danske eliteindeks, C25, i et plus på 0,7 pct. tirsdag middag.

BANKERNE MED I TOPPEN

Også Nordea, Danske Bank og Jyske Bank ligger i toppen af indekset med stigninger på henholdsvis 2,2 pct. til 67,12 kr., 1,7 pct. til 186,95 kr. og 1,6 pct. til 356,10 kr.

»Bankerne rider med på bølgen af stigende finansaktier, vi så i USA i går. Der er ikke noget i Europa, der rykker dem i dag,« siger Nikolaj Holmsgaard,

FLSmidth ligger i et plus på 2 pct. til 393 kr. uden nyt, men aktien følger udviklingen på det øvrige europæiske marked.

MEDVIND TIL MÆRSK

Både A- og B-aktien i A.P. Møller-Mærsk er med til at trække indekset op tirsdag. A-aktien stiger med 1,1 pct. til 7965 kr., mens B-aktien lægger 1,3 pct. til kursen til 8452 kr.

Konkurrenten DP World, der er en af de fem største havneselskaber i verden og konkurrerer med APM Terminals, har fremlagt regnskab for andet kvartal.

Væksten i antallet af flyttede containere var en hel del lavere hos havneoperatøren sammenlignet med første kvartal.

I DP Worlds havne blev der flyttet i alt 18,0 mio. tyvefodscontainere (TEU) i andet kvartal, hvilket svarede til en vækst på 2,5 pct. - eller 3,8 pct. på sammenlignelig basis. I første kvartal havde DP World vist en vækst på 7,3 pct. - og 8,4 pct. på organisk basis.

Senere tirsdag kan Novo Nordisk skele til regnskabet for andet kvartal fra den amerikanske konkurrent Eli Lilly, der offentliggøres ved middagstid.

Novo Nordisk-aktien falder 0,1 pct. 321,35 kr.

OPKØB I BRANCHEN FOR HØREAPPARATER

Og så har de to danske børsnoterede høreapparatselskaber, William Demant og GN Store Nord, tirsdag morgen kunnet læse, at italienske Amplifon overtager den spanske høreapparatkæde Gaes Medica, som hidtil har været familieejet - og samtidig er den største privatejede specialforhandler i branchen.

Det sker til en pris på 528 mio. euro svarende til 3,93 mia. kr. Gaes har sit eget private label-brand inden for høreapparater, hvor nogle af de større producenter leverer komponenter.

Derudover sælger selskabet også brandede produkter fra andre producenter. Både danske William Demant Holding og Sivantos leverer ifølge Ritzau Finans' oplysninger til Gaes-kæden.

Men det forhold kan der blive rykket på, når italienerne overtager forretningen, vurderer aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets.

»Med Amplifon som køber kan det måske sætte William Demant en smule under pres. Amplifon har primært foretrukket andre leverandører end William Demant, og det kan derfor også ændre sig i den her kæde,« siger Michael Friis Jørgensen.

Årsagen er, at William Demant også ejer detailkæder, der sælger høreapparater, og derfor også optræder som konkurrent til Amplifon. Ifølge analytikeren kan det omvendt give GN Group en mulighed for at blive leverandør.

William Demant-aktien stiger 1,0 pct. til 305,60 kr., mens GN også går 1,0 pct. frem til 304,50 kr.

FCK-TRÆNER BEKRÆFTER SALG

Parken Sport & Entertainment kan se frem til at få penge i kassen for FC Københavns svenske landsholdsmålmand, Robin Olsen, der er på vej til Serie A-klubben AS Roma. Det bekræfter FCK-træner Ståle Solbakken over for TV3 Sport.

Ifølge udenlandske medier betaler Roma 86 mio. kr. for svenskeren. En aktie i Parken stiger 1,5 pct. til 84 kr.

/ritzau/FINANS