Aktier: Amazon brager af sted efter overraskende overskud

De amerikanske aktier lægger an til en let positiv start fredag, og dermed ser de ud til at følge bevægelserne i Europa nogenlunde.

Læs mere
Fold sammen

Futures peger i hvert fald på en start på mellem neutralt og plus 0,2 pct. for de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

Efter lukketid torsdag var der flere regnskaber på menuen, som investorerne skal bedømme i fredagens handel. Og umiddelbart lover det rigtig godt.

For handelsplatformen Amazon.com var regnskabet for andet kvartal en bragende succes. Amazon overraskede nemlig alt og alle ved at levere et justeret overskud per aktie på 0,19 dollar i kvartalet mod et underskud på 0,27 dollar par aktie i den tilsvarende periode sidste år.

Analytikerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet et underskud på 0,14 dollar per aktie. Også omsætningen var en svagt positiv overraskelse, og sammenlagt giver det Amazon en stigning på hele 21,5 pct. til 585,86 dollar i det amerikanske formarked.

Kreditkortselskabet Visa leverede ligeledes bedre end ventet i sit regnskab for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2014/15.

Omsætningen steg 12 pct. (og 14 pct. fraregnet virkningerne af valutaudsving) til 3,5 mia. dollar drevet af stærk vækst i service, databehandling og internationale transaktionsomkostninger. Analytikere havde forudset en omsætning på 3,4 mia. dollar.

Alt i alt løb det korrigerede nettooverskud op i 1,8 mia. dollar svarende til en stigning på 33 pct. og til 0,74 dollar per aktie. Det var væsentligt højere end analytikernes forventning om 0,58 dollar per aktie.

Visa-aktien stiger med 6,4 pct. til 76,35 dollar i formarkedet.

Teleselskabet AT&T kunne også netop snige sig over analytikernes forventninger i selskabets regnskab for andet kvartal. Det bød således på en justeret indtjening per aktie på 0,69 dollar mod ventet 0,64 dollar ifølge estimater fra Bloomberg News.

AT&T stiger 2,3 pct. til 34,70 dollar i formarkedet.

Kaffekæden Starbucks øgede sit overskud med 22 pct. i tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2014/15. Omsat til indtjening per aktie blev resultatet 0,42 dollar, mens analytikerne havde ventet 0,41 dollar.

Starbucks stiger med 4,8 pct. til 59,27 dollar i formarkedet.