Aktier: Allianz førte an i stigninger i Frankfurt

Der var ikke nogen entydig retning på de europæiske aktiebørser, hvor børserne i Milano, Stockholm og København lukkede med fald, mens der var stigninger blandt andet i Frankfurt og Paris.

Investorerne måtte klare sig uden impulser fra London, hvor markederne holdt lukket på grund af Bank Holiday.

Det tyske Dax-indeks klarede sig med en stigning på 0,8 pct. bedst af de store indeks i Europa. Her var fremgangen anført af forsikringsgiganten Allianz, der præsenterede solide foreløbige tal for de første tre måneder af 2016.

Bundlinjen landede på 2,2 mia. euro mod 1,8 mia. euro i samme periode året før, hvilket var et godt stykke over forventningerne ifølge Bloomberg News på 1,55 mia. euro. Allianz fastholdt i øvrigt forventningerne til hele året, og selskabets aktie blev belønnet med en stigning på 3 pct.

ITALIENSKE BANKER UNDER PRES

Det italienske marked klarede sig omvendt dårligst i Europa med et fald på cirka 1 pct. Det skyldes primært store fald i landets bankaktier, efter at investorerne ikke viste megen interesse for den planlagte børsnotering af Banca Popolare di Vicenza, som den italienske bankredningsfond, Atlante, derfor måtte købe stort set samtlige aktier i - bortset fra 7,7 pct. af aktierne.

De italienske myndigheder skal nu tage stilling til, om banken kan blive børsnoteret, eller om redningsfonden også skal købe de resterende aktier. Den skuffende modtagelse af børsnoteringen fik de italienske banker til at falde over en bred kam. Værst gik det for Banco Popolare og Banca Popolare de Milano, der faldt henholdsvis 7,0 og 5,7 pct., mens Unicredit, som er en af hovedinvestorerne i Atlante, faldt cirka 4 pct.