Aktier: ALK går imod generelt faldende marked

Det danske aktiemarked har fredag fortsat trenden fra torsdag og er dermed igen påvirket af en nedadgående udvikling. Positivt lys er der dog på ALK-Abelló.

Det danske C20 Cap-indeks ligger kort efter børsåbningen 0,1 pct. lavere i indeks 648,48. Torsdag lukkede eliteindekset i 649,11 efter fald i 18 af eliteindeksets 20 aktier.

Meget af markedets fokus er i øjeblikket rettet mod USA og den amerikanske centralbank. Spørgsmålet blandt investorerne går på, hvornår centralbanken vil begynde en aftrapning af sin pengepolitiske stimuli. Sådan lyder vurderingen i hvert fald hos Henrik Drusebjerg, der er seniorstrateg i Nordea.

- Vi må nok indstille os på, at investorerne vil have fokus meget rettet mod den amerikanske pengepolitik i den kommende tid. Når vi får mere klarhed på den front, så vil det igen gælde, at positive nøgletal vil blive betragtet som positivt for aktiemarkedet, og den negative korrelation mellem aktier og obligationer vender tilbage, skriver Henrik Drusebjerg i en morgenkommentar og fortsætter:

- Med andre ord så kan grøden sagtens vise sig at have den helt rette temperatur, og selvom det ikke bliver Guldlok, der spiser den, så understøtter det vores holdning om overvægt af aktier og undervægt af obligationer.

På den danske selskabsfront er der fredag fokus på ALK-Abelló. De amerikanske sundhedsmyndigheders, FDAs, rådgivende komite har enstemmigt vurderet, at de tilgængelige data underbygger effekten og sikkerheden af Mercks Grastek - kaldet Grazax uden for USA - til personer fra fem til 65 år.

Samtidig anbefaler komiteen, at patienterne skal have adgang til en adrenalinpen. Den anbefaling vækker glæde hos administrerende direktør i ALK-Abelló Jens Bager.

- Vi glæder os over den rådgivende komites anbefaling, som udgør endnu et vigtigt skridt mod at gøre denne innovative nye behandling tilgængelig for amerikanske patienter, udtaler Jens Bager.

Nordea har fredag morgen valgt at opjustere sit kursmål for ALK-Abelló til 660 kr. fra 548 kr. Anbefalingen er stadig "hold", da banken mener, at størstedelen af gevinsten ved godkendelsen allerede er afspejlet i aktiekursen.

Ved børsåbningen stiger ALK-Abelló med 3 pct. til 630 kr.

I toppen af det danske eliteindeks har Vestas lagt sig til rette uden selskabsnyt. Vestas-aktien stiger 1,5 pct. til 146,2 kr.

Den britiske bank Barclays har et godt øje til TDC, idet banken har hævet sin anbefaling til "overvægt" fra "undervægt". Kursmålet er ved samme lejlighed løftet til 60 kr. fra tidligere 47 kr. Det skriver Reuters.

TDC løfter sig 0,4 pct. til 50,6 kr.

FLSmidth har været hårdt ramt af, at de globale mineselskaber har været tilbageholdende med at foretage nye investeringer, skriver Handelsbanken i sin markedsberetning fredag morgen. Det har blandt andet resulteret i, at aktien i FLSmidth har haft et noget svært år i det danske C20 Cap-indeks.

- På trods af at vi ikke venter, at denne tendens vil vende indenfor den nærmeste fremtid, så vurderer vi dog, at FLS-aktien efterhånden har nået bunden og at utroligt meget negativt på nuværende tidspunkt er inddiskonteret i aktiekursen, lyder det fra Handelsbanken, der fastholder anbefalingen "akkumuler" og kursmålet på 336 kr.

Aktien i FLSmidth ligger ved børsåbning uændret i 262 kr.

Diba Bank holdt torsdag den sidste af to ekstraordinære generalforsamlinger. Derved opnåede banken aktionærernes godkendelse af Sydbanks købstilbud på samtlige aktier i banken. Aktien i Diba Bank hæver sig 0,4 pct. til 143,5 kr.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk