Aktier: Alibaba bliver sendt op efter regnskab - Tesla får stryg

Det amerikanske aktiemarked åbner uden de helt store udsving torsdag, hvor der er interesse om Alibaba-aktien efter et pænt regnskab. Til gengæld er investorernes dom over for Facebook og Tesla mere kontant.

Det generelle aktiemarked åbner blandet med en stigning på 0,1 pct. i Dow Jones-indekset, et fald på 0,04 pct. i S&P 500-indekset og et dyk på 0,2 pct. i Nasdaq.

Investorerne afventer torsdag Trump-regeringens præsentation af en længe ventet skatteplan i Kongressen, og samtidig ventes præsidenten at løfte sløret for, hvem der bliver afløser for Janet Yellen som chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Forud for åbningen har den kinesiske e-handelsplatform Alibaba, der er børsnoteret i USA, overrasket analytikerne med sit regnskab for andet kvartal af 2017/18, hvor både omsætningen og overskuddet var et stykke over det ventede.

Alibaba omsatte for 55,1 mia. yuan i kvartalet, hvilket var mere end 6 pct. over analytikernes snitestimat ifølge Bloomberg News.

Indtjeningen løb op i 8,57 yuan per aktie og var et stykke over de 6,86 yuan, der var ventet i markedet. Aktien stiger 1,2 pct. fra start.

FACEBOOKS INVESTERINGER SKUFFER

Facebook fremlagde onsdag aften et overraskende godt resultat for tredje kvartal.

Koncernen opnåede et overskud på 1,59 dollar per aktie i kvartalet, hvor analytikernes estimat lød på et resultat på 1,28 dollar per aktie ifølge Bloomberg News. Omsætningen løb op i 10,3 mia. dollar mod de ventede 9,8 mia. dollar.

Selskabet varslede dog, at udgifterne kan få et gevaldigt nøk op næste år, da det skal investere store summer i sikkerhed, hvilket investorerne ikke bryder sig om. Aktien falder 1,6 pct. fra start.

Der var også regnskab fra Tesla onsdag aften, og her blev investorerne skuffet på grund af udfordringer med at producere den nye Model 3, der skal flytte selskabet fra at være en luksusbilproducent til det mere brede publikum.

Der er dog kun blev produceret 220 modeller i tredje kvartal, mens selskabet tidligere havde lovet 1500. Samtidig endte selskabet med et underskud på 671 mio. dollar i kvartalet eller 3,70 dollar per aktie mod et overskud på 0,15 dollar i samme periode året før. Aktien falder 5,7 pct.

SCHULTZ-SELSKAB FÅR STRYG

Det israelske medicinalselskab Teva, hvor danske Kåre Schultz for netop har sat sig i direktørstolen, har en hård dag på børsen, da aktien falder mere end 17 pct. efter regnskabet for tredje kvartal.

Teva præsterede i kvartalet en omsætningsvækst på 1 pct. til 5,61 mia. dollar, mens bruttooverskuddet faldt 6 pct. til 2,6 mia. dollar. På bundlinjen tjente Teva 1,00 dollar per aktie.

Dermed var resultaterne lidt svagere end ventet, da der var forudset 5,63 mia. dollar på toplinjen og 1,05 dollar per aktie i indtjening, skriver Bloomberg News.

Den store skuffelse skal dog findes i udsigterne for fjerde kvartal, hvor Teva forudser overskud mellem 0,70 og 0,80 dollar per aktie, hvor analytikerne ellers havde sat næsen op efter 1,01 dollar.

Der har også været nyt fra kemikaliegiganten Dowdupont, som har varslet en spareplan, der skal slanke udgifterne med 3 mia. dollar om året.

Selskabet, der tidligere på året blev skabt efter en fusion mellem selskaberne Dow Chemical og Dupont, vil blandt andet nå målet gennem fyringer, bedre indkøb og frasalg af bygninger.

Meldingen er offentliggjort i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal, hvor omsætningen steg 8 pct. til 18,3 mia. dollar, mens den justerede indtjening per aktie blev hævet 10 pct. til 0,55 dollar. Aktien falder 1 pct.

/ritzau/FINANS