Aktier: Alcoa straffes i let positivt marked

Efter en start tæt på udgangspunktet har de amerikanske aktier hevet sig op i positivt terræn i torsdagens tidlige handel, hvor udsvingene dog fortsat er yderst begrænsede.

S&P 500-indekset stiger med 0,3 pct., og det samme gør Nasdaq og Dow Jones.

På selskabssiden skal investorerne igen til at forholde sig til en storm af regnskabstal, efter at aluminiumsproducenten Alcoa onsdag aften i vanlig stil officielt sparkede regnskabssæsonen i gang.

Alcoas regnskab var umiddelbart skuffende læsning for investorerne, selvom selskabet fik et overskud på 14 cent per aktie i første kvartal, hvilket skal sammenlignes med et tab på 16 cent et år tidligere. Eksklusive engangsudgifter til reduktion i aktiviteter i Brasilien og andre engangsposter lå første kvartals resultat på 28 cent per aktie, hvilket var 2 cent bedre end analytikernes estimat, som lød på 26 cent per aktie ifølge Bloomberg News.

Omsætningen steg til 5,8 mia. dollar fra 5,5 mia. dollar i samme periode året før. Det var et godt stykke under analytikernes estimerede 5,9 mia. dollar.

Alcoa står midt i en stigende aluminiumsefterspørgsel fra fly- og bilindustrien, men alligevel sænker koncernen prognosen for den globale efterspørgsel efter aluminium til en vækst på 6,5 pct. i 2015. Ved rapporten for fjerde kvartal i januar var selskabets forventning en vækst på 7 pct. i den globale efterspørgsel efter aluminium i år.

Alcoa-aktien dykker med 2,5 pct. til 13,33 dollar i den tidlige handel.

Apotekerkæden Walgreens overgik omvendt analytikernes forventninger klart med sit regnskab for andet kvartal af regnskabsåret 2014/15. Walgreens realiserede et justeret overskud per aktie på 1,18 dollar i perioden, hvilket ikke alene var en massiv fremgang fra samme periode et år tidligere, men også overgik analytikernes forventninger med længder.

Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventede analytikerne nemlig et resultat på 0,95 dollar per aktie. Resultatet blev hentet på baggrund af en omsætning på 26,6 mia. dollar - en vækst på godt 35 pct. fra andet kvartal 2013/14.

Walgreens-aktien stiger med 2,2 pct. til 89,58 dollar fra start.

Det professionelle sociale medie Linkedin har indgået en aftale om at overtage online-uddannelsessystemet lynda.com for 1,5 mia. dollar, svarende til omkring 10 mia. kr. Linkedin-aktien falder med 1,3 pct. til 249,01 dollar.