Aktier: Aktierne varmer op til en travl dansk uge

Investorerne ser ud til at få en blød start på en travl uge. Den første handelsdag i februar er ikke præget af store regneskaber - men de følger i dagene, der kommer, hvor blandt andet Danske Bank og DSV barsler med regnskaber for 2014.

Samtidig ser weekenden ikke ud til at have løftet stemningen på de finansielle markeder mærkbart. Tværtimod er der fald på børserne i Asien til morgen efter skuffende opgørelse fra PMI-indeks i Kina og Japan, og aktiefutures peger også på en negativ start på handelsdagen i Europa. Og fra morgenstuden ligger den tyske DAX-futures uændret.

Senere mandag kommer der regnskab fra mediciselskabet Ambu, der vil løfte sløret for udviklingen i første kvartal af regnskabsåret 2014/15. Ambu kom pænt igennem 2013/14, men topchef Lars Marcher satser på at levere endnu bedre i 2014/15. Ambu steg i fredags med 2,6 pct. til 140 kr.

Der kan komme lidt blæst om aktierne i Vestas, efter den amerikanske præsident Barack Obama lader til at ville lave en permanent forlængelse af PTC-støtteordningen, Og bliver det gennemført, kan det give medvind til vindmølleindustrien. En aktie i Vestas steg med 1,7 pct. i fredag og landede i 258,50 kr.

DSV kommer med årsregnskab på fredag. Men Handelsbanken har allerede hævet sit kursmål for aktien med 20 kr. til 230 kr. Samtidig blev anbefalingen sænket til "akkumulér" fra "køb". DSV steg med 1,1 pct. fredag til 207,80 kr.

Danske Bank faldt 1,0 pct. fredag til 171,10 kr. Banken kommer med årsregnskab tirsdag inklusive en massiv nedskrivning på goodwill, som er kendt i forvejen. Markedet er derimod spændt på, hvordan banken forudser resultaterne i 2015, og det kan give uro omkring aktien mandag.

Tryg, der kom med regnskab for fjerde kvartal 2014 onsdag, oversteg igen forventningerne. Handelsbanken har haft øjnene på forsikringsselskabet og har hævet sit kursmål for fra 616 kr. til 673 kr. Tryg steg med 0,1 pct., fredag til 773 kr., så der er stadig et godt stykke op til den aktuelle markedskurs.

De amerikanske investorer fik en skidt start på 2015. Hvor januar plejer at være en af årets bedste med store forventninger, har 2015 vist sig at være mere problematisk end normalt.

Og fredag var ingen undtagelse. S&P 500 indekset sluttede med et fald på 1,3 pct., de tunge aktier i Dow Jones lukkede med et drop på 1,5 pct., mens Nasdaq-aktierne blev dagens mindst ringe med et fald på 1,0 pct. Mandag morgen ligger de amerikanske aktiefutures med stigninger på 0,1-0,2 pct. i Asien.

I Asien falder Hang Seng med 0,3 pct., Nikkei-indekset er ned med 0,7 pct., mens det brede Topix-indeks dropper 0,6 pct.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 43 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk