Aktier: Aktierne steg efter rentemelding fra Fed

De amerikanske aktier var i forholdsvis godt humør onsdag, og hovedindeksene på Wall Street sluttede dagen af med små stigninger efter rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve,

Foto: CARLOS BARRIA. Den amerikanske centralbankchef Janet Yellen
Læs mere
Fold sammen

Alle tre ledende indeks på Wall Street steg med 0,2 pct. S&P 500 lå på et tidspunkt til en stigning på 0,5 pct. - men endte med de 0,2 pct. til indeks 2100,44. Dow Jones steg med 26 points og lukkede i 17.935,74., mens Nasdaq sluttede i 5064,88.

Opmærksomheden var gennem onsdagens handler rettet mod rentemødet i Fed. Og selv om der ikke var ventet rentestigninger, var det signalerne fra centralbankchef Janet Yellen, aktiehandlerne skelede til.

Og meldingen lød, at hastigheden for en rentestigningen vil blive øget gradvist, når der kommer mere håndfaste beviser på, at den amerikanske økonomi vokser.

- Det ser ud til, at renten vil stige langsomt i 2016 og 2017, lød det fra John Canally, chefstrateg hos LPL Finansielle Corp, til Bloomberg News.

Fed fastholdt efter det to dages rentemøde, der sluttede onsdag, at renten vil stige i 2015.

Det græske spøgelse lurer dog stadig i kulissen. Og Yellen sagde i forbindelse med rentemødets afslutning, at Grækenland og dets kreditorer står overfor vanskelige beslutninger, og uro fra en fiasko kan have afsmittende virkninger på USA.

De græske forhandlinger om at nå en løsning er fortsat i dødvande - men uret tikker, da der skal falde en aftale på plads, inden et afdrag til euroområdets forfalder 30. juni.

ritzau/FINANS/