Aktier: Aktierne står i stampe på Cyber Monday

Det tegner til en stille åbning på det amerikanske aktiemarked, hvor internetbutikkernes svar på Black Friday, den såkaldte Cyber Monday, foreløbigt ikke har fået investorerne til at handle aktier.

Foto: PAUL ELLIS.
Læs mere
Fold sammen

Futures på det toneangivende indeks, S&P 500, indikerer en stigning på 0,1 pct. fra åbningen. Dermed ser de afdæmpede udsving fra sidste uge ud til at fortsætte. Op til torsdagens Thanksgiving faldt S&P 500-indekset mandag med 0,1 pct., blot for at stige tilsvarende tirsdag, og falde 0,01 pct. onsdag. Fredag, hvor mange handlere holdt forlænget weekend, var der heller ikke megen bevægelse i det amerikanske aktiemarked, der steg med 0,1 pct. målt på S&P 500.

De afdæmpede udsving kan hænge sammen med, at investorerne afventer nyt fra den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, som taler torsdag. Desuden holder Den Europæiske Centralbank rentemøde på torsdag, hvilket ventes at munde ud i nye lempelser.

- Markedet træder vande i øjeblikket, da markedet afventer centralbankernes beslutning, siger Benedict Goette stifter af kapitalforvalteren Compass Capital, til Bloomberg News.

Blandt de aktier, der muligvis kan blive sat i bevægelse af salgstal fra Cyber Monday, er Paypal og Amazon. Begge aktier ligger højere med 0,6 pct. og 0,4 pct. i førmarkedet.

Sidste uges store shoppingdag, Black Friday, var ifølge estimater ikke en entydig succes, da salget i amerikanske butikker ifølge et estimat fra Shoppertrak formentlig faldt sammenlignet med sidste år, skriver Bloomberg News.

Detailkæden JC Penney stiger dog 0,9 pct. på førmarkedet, og Macy's ligger til en gevinst på 0,5 pct.

Den amerikanske medicinalgigant Eli Lilly, der konkurrerer med blandt andet danske Novo Nordisk, har fået godkendt diabetespillen Jardiance til behandling af type 2-diabetes i Canada. Medicinalaktien stiger 0,7 pct. i førmarkedet.