Aktier: Aktierne kravler tilbage efter brat fald

Humøret er højnet betydeligt på Wall Street onsdag efter de udtalte fald tirsdag.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset, der noterede den største nedtur i tre uger tirsdag med et fald på 1 pct., vinder 0,2 pct. tilbage og ligger i niveau 2107,87. Det er lige over 1 pct. fra lukkerekorden den 12. maj på 2130,82.


Chefstrateg Russ Koesterich fra verdens største kapitalforvalter, Blackrock, er blandt de, der mener, at der er mere at hente i år, hvor det amerikanske marked foreløbigt er steget med 2,4 pct. målt på S&P 500-indekset.

- Vi regner med, at de amerikanske aktier kan fortsætte stigningen og lægge sig i et endnu højere leje inden årets udgang. Vi tror dog også, at de bedste muligheder kan ligge uden for USA - hvilket har været tilfældet hidtil i år, vurderer Russ Koesterich i kapitalfondens ugebrev.

Juvelerkæden Tiffany er et af de helt store lyspunkter i onsdagens handel. Aktien stiger med 10,6 pct. efter præsentationen af regnskabet for første kvartal. Det viste et overskud per aktie på 0,81 dollar mod ventet 0,69 dollar.

Luksusgodesektoren har modsat fået skidt nyt fra designervirksomheden Michael Kors, der sælger tasker, sko og tøj samt smykker og ure. Michael Kors' forventninger til regnskabsåret 2015/16, der løber til og med marts næste år, er en indtjening per aktie på 4,40-4,50 dollar, eller et godt stykke under analytikernes estimat på 4,72 dollar ifølge Bloomberg News. Reaktionen på markedet er da også entydigt negativ. Aktien falder 17 pct.

/ritzau/FINANS