Aktier: Aktierne i minus efter flere ugers optur

De europæiske aktier ligger til fald for anden dag i streg op til de ventede nyheder fra torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB, og amerikanske nøgletal. Investorerne afventer indikationer fra ECB's møde om retningen af pengepolitikken.

Foto: DANIEL ROLAND

Det brede europæiske Stoxx Europe 600-indeks ligger til et fald på 0,9 pct. midt på onsdagen. Og dermed er det anden dag i træk efter flere ugers optur, at indekset står til en nedtur, skriver Bloomberg News. Alle underindeksene ligger ligeledes i minus.

Også de store europæiske børser ligger til fald. FTSE 100-indekset i London og DAX-indekset i Frankfurt ligger begge til et minus på 0,7 pct., mens det franske CAC-40-indeks ligger til et fald på 0,8 pct. på børsen i Paris.

Onsdagens højdespringer er den hollandske supermarkedsgigant Royal Ahold, som stiger med 3,4 pct. Ahold, der er ved at fusionere med Delhaize Group, kunne onsdag morgen melde et resultat ud for første kvartal, som toppede analytikernes forudsigelser, skriver Bloomberg News.

Det er blandt besparelser i USA og Holland på ventede 350 mio. euro, der luner. Driftsresultatet steg 15 pct. til 449 mio. mod en forventning om 434 mio. euro. Delhaize og Ahold får tilsammen 6500 butikker rundt om i verden og en årlig omsætning på over 54 mia. euro.

På børsen i Stockholm frår medicinaludstyrsproducenten Elekta klø med et fald på 7,4 pct. Producenten kom ud af fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16 med et noget dårligere resultat end ventet. Som et plaster på såret var ordreindgangen dog bedre end ventet.

Resultatet før skat viste et overskud på 103 mio. svenske kr. mod ventet 395 mio. kr. af analytikerne ifølge et estimat fra SME Direkt.