Aktier: Aktierne fortsætter i forårsgrønt

Det danske aktiemarkeder lægger godt fra land tirsdag morgen, hvor hele C20 Cap-indekset er i grønt. Det er blandt andet efterdønningerne fra den kinesiske lempelse af reservekravene til de kinesiske banker, der stadig slår ind over aktiemarkedet.

Læs mere
Fold sammen

- Investorerne er fortsat ret glade. Og det er Kina, der er med til at løfte stemningen. Kina er en af de vækstmotorer, der skal holde dampen oppe. Investorerne frygter, at Kina gå ned i gear. Men weekendens lempelser viser, at man er parat til at handle, siger Jesper Bamberger, senior aktierådgiver i Nordea, til Ritzau Finans.

C20 Cap-indeks ligger tirsdag morgen efter et kvarters handel til en stigning på 1,6 pct. til 1028,5. Danske Bank og Pandora topper indekset med stigninger på henholdsvis 2,6 pct. til 198,80 kr. og 2,3 pct. til 704,50 kr.

Begge selskaber har fået pyntet på kursmålene, og for Pandoras vedkommende er det Danske Bank, der hæver kursmålet med 150 kr. til 770 kr. Samtidig fastholdes anbefalingen "køb". Siden nytår er Pandora steget over 39 pct. Danske Bank har tirsdag fået hævet sin anbefaling af Morgan Stanley til "overvægt", og aktien ligger i toppen af C20 Cap-indekset.

Der kan komme fokus på TDC, der fra morgenstunden stiger med 1,2 pct. til 52,40 kr. Der er kommet regnskaber fra blandt andet den svenske telekæmpe Teliasonera, og fra Teleselskabet 3 og svenske Tele2.

- Vi kan se, at Telia har stjålet kunder i Danmark. Samtidig er indtjeningen presset, og det viser, at konkurrencen er benhård på markedet - og det gælder også for TDC. Vi har en salgsanbefaling på aktien, og vi forventer ikke et godt regnskab fra TDC, når de kommer med kvartalstal, siger Jesper Bamberger.

I løbet af tirsdag kan det være værd at holde øje med indekstunge Novo Nordisk, der efter en købsanbefaling fra børshuset Oddo & Cie kan rykke lidt. Novo stiger med 1,9 pct. til 389,40 kr. Kursmålet fra investeringsbanken lyder på 450 kr.

Transportkoncernen DSV kan få investorernes opmærksomhed, da både Nordea og Deutsche Bank har gået fra en "køb"-anbefaling til "hold", og et kursmål på 235 kr. DSV stiger fra morgenstunden med 1,0 pct. til 227,80 kr.

Også Matas kan komme i bevægelse, da den nye apotekerlov ser ud til at ville opretholde apotekernes monopol på salg af receptpligtig medicin.

- Det var lidt en fugl på taget og ventet, at Matas ikke fik lov. Men når det så er sagt, så er der mere gang i forbruget nu end tidligere, og det er godt for Matas. Men umiddelbart vil nyheden ikke betyde noget, siger Jesper Bamberger.

Materialistkæden stiger med 0,6 pct. til 161,50 kr. Mens det receptpligtige forbliver på apoteket, så må apotekerne ikke sælge ting som kosmetik og energibarer, der ikke er en del af deres kerneforretning.

Der kommer også regnskaber for udenlandske selskaber i samme brancher som Novozymes, der stiger med 1,4 pct. til 335,60 kr., og Chr. Hansen, der stiger med 0,8 pct. til 341,60 kr.

Novozymes kan skæve til regnskabet fra amerikanske Dupont, der qua overtagelsen af Danisco i 2011, blev konkurrent på markedet for enzymer. Og Chr. Hansen kan se frem til nye kvartalstal fra det amerikanske selskab Sensient Technologies Corporation, der er en af Chr. Hansens konkurrenter inden for farver.

Medicinalselskabet Lundbeck får også en hånd i ryggen af Nordea, der har hævet kursmålet til 127 kr. fra 115 kr. Aktien stiger med 2 pct. til 135,20 kr.