Aktier: Aktierne danser stort set sidelæns

De amerikanske aktiehandlere sender som ventet de amerikanske aktier ned i den første tidlige handel. Alle de ledende indeks starter ud med at falde torsdag.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500, Dow Jones og Nasdaq falder kort efter amerikanske børsåbning med omkring 0,1 pct. Og dermed fortsætter de toneangivende indeks faldet fra onsdag, hvor indeksene faldt tilsvarende.

Onsdagens fald kom efter, at referatet fra det seneste møde i den amerikanske centralbanks pengepolitiske komité slog fast, at det er "usandsynligt", at de amerikanske henter hæves på det kommende møde i Federal Open Market Committee i juni. Dertil er de økonomiske data for svage, mens flere ting - som den stærke dollar og de lave oliepriser - kan påvirke væksten, arbejdsmarkedet og inflationen yderligere, lød det fra centralbankens hovedkvarter i Washington.

Torsdag eftermiddag dansk tid kommer der flere vigtige amerikanske nøgletal, der kan give et praj om, hvordan temperaturen er i den amerikanske økonomi.

Det ugentlige tal for nytilmeldte ledige i uge 20 landede lige før børsåbning på 274.000, hvilket var i overensstemmelse med det forventede af analytikerne. Ser man på en periode på fire uger, endte det gennemsnitlige tal per uge på 266.250, hvilket er det laveste tal i 15 år, skriver Bloomberg News.

- Det viser et arbejdsmarked, der ikke viser svækkelse, selv om jobskabelsen ikke sker hurtigt, siger Eric Green, chef for TD Securities USA, til Bloomberg.

Senere torsdag kommer der tal Philadelphia Fed-indekset, tal for salget af eksisterende boliger samt nøgletal for ledende indikatorer i USA.

Den amerikanske elektronikkoncern Best Buy har taget de fleste analytikerne på sengen, da selskabet i første kvartal har leveret fremgang i indtjeningen. Best Buy opnåede i første kvartal af selskabets forskudte regnskabsår 2015/2016 en justeret indtjening per aktie på 0,37 dollar, hvilket var en fremgang fra 0,35 dollar i den tilsvarende periode året før.

Det overraskede analytikerne, der ifølge Bloomberg News havde regnet med en tilbagegang i indtjeningen til 0,29 dollar per aktie i kvartalet. Best Buy-aktien stiger efter få minutters handel med 4,8 pct.

Gap og Hewlett-Packard kommer først med regnskab, efter at markedet lukker, så det er ved at være sidste mulighed for at positionere sig for investorerne.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk