Aktier: Aktiemarkederne ventes at tage en slapper

Det ser ud til, at pusten kan være taget lidt af det hæsblæsende tempo, der har været på C20 Cap-indekset i denne uge.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag, onsdag og torsdag er der sat rekord i eliteindekset, der lukkede torsdag i 1054,7 eller 1,3 pct. højere end onsdag. Set med europæiske briller er det brede europæiske indeks Stoxx 600 steget syv dage i træk.

Det er den græske optimisme om en vedtaget gældsaftale, der har givet vind i sejlene til de danske aktier - og torsdag var der ikke færre end seks lukkerekorder i indekset.

Men tempoet kan være sat en smule ned, og Dax-futures stiger fra morgenstunden med blot 0,06 pct. Ligeledes indikerer handlen med futures fredag morgen en relativt flad åbning - men der er nok for de danske investorer at skele til, da der kommer en række regnskaber i markedet, blandt andet i Sverige, mens der er stille på børsen i København.

FLSmidth-aktien steg torsdag med 5,6 pct. til 331,20 kr. og endte som dagens topscorer ovenpå et regnskab fra svenske Atlas Copco. Fredag er der igen kommet branchenyt fra Sverige i form af regnskab fra konkurrenten Sandvik, der blandt meget andet servicerer og leverer til den globale mineindustri lige som FLSmidth.

Sandvik præsterede for årets andet kvartal et overskud før skat på 2,3 mia. svenske kr. Blandt analytikerne var der ifølge SME-direkt ventet et overskud på 2,4 mia. svenske kr., skriver nyhedsbureauet Direkt. Ordreindgangen er talt sammen til 22,7 mia. svenske kr., og her havde analytikerne ventet en tilgang på 22,9 mia. svenske kr.

Også Vestas, der steg med 1,6 pct. til 377,50 kr., kan også se frem til konkurrentnyt fredag. Efter frokosttid afleverer General Electric regnskab for andet kvartal, hvor der blandt andet ventes nyt om situationen for GE Wind.

Aktien i TDC kan også rykke efter nyt fra den svenske telesektor. Inden børsåbning melder svenske Teliasonara om udfordrende markedsforhold i Danmark i regnskabet for andet kvartal. Selskabet kunne rapportere om en fremgang i omsætningen i Danmark på 4 pct. til 1448 mio. svenske kr. Driftsoverskuddet, EBITDA, derimod faldt til 162 mio. svenske kr. fra 189 mio. svenske kr.

Siden andet kvartal sidste år har selskabet dog fået flere 18.000 flere mobilkunder, da antallet af kunder er opgjort til 1,624 mio. Selskabet forsøger at fusionere sine danske aktiviteter med norske Telenors danske, men har endnu ikke fået myndighedgodkendelserne igennem.

TDC steg 1,9 pct. torsdag til 53,25 kr.

Novo Nordisk lukkede torsdag for første gang over kurs 400 med en stigning på 1,0 pct. til 402,40 kr. Selskabet har de seneste år oplevet hård konkurrence og vigende salg på sit tredjestørste marked, Japan. Men Novos direktør i Japan er optimistisk, skriver Berlingske Business.

Nordea, der var en af de få faldende aktier torsdag, måtte notere et fald på 0,2 pct. til 88,55 kr. trods et pænt kvartalsregnskab. Fredag vil der formentlig tikke en række nye kursmål ind fra de andre bankers analytikere. Og allerede fra morgenstunden har JP Morgan øget sit kursmål til 101,92 kr. fra 97,37 kr., viser data fra Bloomberg.

Genmab-aktien sluttede også torsdag i rekord med en stigning på 2,8 pct. til 669 kr. Stigningen kom efter Financial Times skrev, at investorerne har fået fornyet appetit på den amerikanske medicinalindustri, hvor aktierne i bioteknologiske virksomheder nåede et rekordhøjt niveau denne måned. Flere investorer satser stort på biotekselskaber, som er tæt på teknologiske gennembrud, hvilket fik Nasdaq Biotech-indekset til at stige med hele 30 pct. onsdag eftermiddag.

ISS satte rekord torsdag med en stigning på 1,9 pct. til 254 kr. ISS kom under analysedækning torsdag hos Deutsche Bank, der indledte med anbefalingen "køb" og kursmålet 254 kr., skrev Bloomberg News.

Også Novozymes lukkede i rekordkurs efter en stigning på 0,7 pct. til 351,80 kr., enzymkollegaen Chr. Hansen steg 1,0 pct. til rekordprisen 374,80 kr., mens DSV kørte en rekord hjem efter en en stigning på 0,6 pct. til 236,90 kr.

Udenfor eliteindekset kæmper småaktionærerne i Mols-Linien mod en overtagelse af kapitalfonden Polaris. I Berlingske oplyser Thomas Tang, der repræsenterer modstanden mod overtagelsestilbuddet, at gruppen af "nej tak"-aktionærer er over 5 pct. Den skal dog op over 10 pct. for at kunne blokere en tvangsindløsning. Mols-linen faldt med 3,1 pct. til 37,20 kr. torsdag.

/ritzau/FINANS