Aktier: Aktiekursen skummede over hos britisk pubkæde

Læs mere
Fold sammen

Det britiske bryggeri Greene King så stort på både den amerikanske centralbank og den europæiske ditto, der ellers fik aktiemarkederne til at være afventende onsdag.

Greene King, der bestyrer mere end 2200 pubs, restauranter og hoteller, løftede omsætningen i første halvår af sit forskudte regnskabsår med 49,2 pct. til 917,7 mio. pund. Indtjeningen per aktie endte på 34,5 pence - en stigning på 15,4 pct.

Og det fik investorerne i hopla, og aktien endte i toppen af det brede europæiske Stoxx 600-indeks med en stigning på over 13 pct.

I plus lå også det tyske internetbetalingsselskab Wirecard, der endte med at stige i niveauet 3,9 pct. efter at være kommet med prognoser for næste år, der går på, at overskuddet vil lande på 300 mio. euro.

I den anden ende lå verdens største stålproducent Arcelormittal med hovedsæde i Luxembourg. Aktien faldt med små 9 pct., efter at den brasilianske minekoncern Vale har sagt, at stålpriserne vil falde endnu mere næste år.

Men ellers er det forventningen om, at Den Europæiske Centralbank, ECB, torsdag vil sætte renten ned og øge sit opkøbsprogram, der styrede markedet. Desuden blev der ventet på en tale fra chefen for Federal Reserve, Janet Yellen, onsdag aften på en dag, hvor de fleste store europæiske børser endte med små fald.

- Problemet er, at Draghi (Mario Draghi, chef for ECB, red.) skal levere noget ganske stort. Markederne vil ikke bare have en rentenedsættelse, de er også på udkig efter en udvidelse af opkøbsprogrammet målt i volumen, siger Teis Knuthsen, investeringschef hos Saxo Bank, til Bloomberg News.