Aktier: Aktiehandlerne lugter en græsk løsning forude

Selv om der ikke er noget håndfast omkring den græske gældssituation på forhandlingsbordet, så vejrer aktiehandlerne alligevel morgenluft, og det kan betyde, at aktiemarkederne skal have en smule medvind onsdag fra morgenstunden.

Det vurderer Jesper Bamberger, senioraktierådgiver i Nordea, overfor Ritzau Finans.

- Vi kan se, at den tyske DAX-futures ligger til at stige, inden børsen åbner, og det er den nye køreplan for Grækenland, som EU har lagt op til, der er årsagen, siger han.

Tirsdag lukkede de store børser i Europa med fald. Og børsen i København var ingen undtagelse. Det ledende indeks C20 Cap-indeks faldt med 1 pct. til 971,02.

Aktierne tog et dyk, da det tirsdag eftermiddag viste sig, at grækerne ikke leverede en ny plan til en redning af landet, som det var forventet af euro-landenes finansministre, der sad klar ved forhandlingsbordet. Nu har grækerne så fået en ny - igen - deadline: Denne gang er det fredag, hvor de græske ledere skal komme med en plan for, hvordan landet kan komme dets kreditorer i møde. Nu går man efter en kortsigtet løsning.

Lykkes denne feberredning blot nogle få sekunder før klokken falder i slag, har man åbnet for et tosporet løsning.

- Der er udsigt til en lappeløsning. Og det kombineret med det store kursfald tirsdag betyder, at vi skal lidt op i fra morgenstunden, siger Jesper Bamberger.

Ud over Grækenlands skæbne, har investorerne fået endnu et problem at bekymre sig om. Og det er de store aktiekursfald i Kina. Onsdag morgen før børsåbning ligger de ledende kinesiske aktieindeks til fald på op til 5 pct.

- Kina er egentlig et meget værre problem. Men det er ikke noget, der ser ud til at spille ind i dag, siger Jesper Bamberger.

Onsdag kan det være værd at holde et vågent øje med Novo Nordisk, der faldt med 1,3 pct. til 366,10 kr. tirsdag. Det er Dagbladet Børsen, der har sat fokus på selskabet over flere sider i dagens avis under rubrikken "Novos vækstmotor skal fodres med tabletter".

Også TDC kan tiltrække sig lidt opmærksomhed, efter at finanshuset JP Morgan har løftet kursmålet til 49 kr. fra 47 kr., mens anbefalingen "neutral" fastholdes. TDC steg 0,2 pct. tirsdag til 48,47 kr.

Analytikerne i JP Morgen har også set på aktierne i Danske Bank. Og det har resulteret i et kursmålsløft på omkring 7 pct. til 225 kr. Danske Bank faldt tirsdag med 1,8 pct. til 190,70 kr. JP Morgans anbefaling er fortsat "overvægt".

Forsikringsselskabet Tryg skyder den danske sæson for andenkvartalsregnskaber i gang på fredag - og op til er analytikerne begyndt at varme op med at se på aktien. Tirsdag var det Brand Market, der gav selskabet en varm anbefaling. Analytikere adspurgt af Ritzau Estimates venter et nettooverskud på 566 mio. kr. og et forsikringsteknisk resultat på 773 mio. kr. Det er lavere end samme periode sidste år, der dog var påvirket af en engangsindtægt på norske pensionsforpligtelser.

Tryg steg tirsdag med 0,1 pct. til 137,90 kr.

I forsikringsbranchen kan der også komme fokus på Topdanmark, der steg med en lille halv pct. tirsdag til 178,10 kr. tirsdag. Det er Credit Suisse, der har hævet kursmålet til "neutral" fra "underperform".

Senere onsdag skal man spejde over Atlanten for at få nyt. Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, offentliggør referatet fra det seneste rentemøde. Og aluminiumsproducenten Alcoa vil også onsdag aften i vanlig stil officielt sparkede den amerikanske regnskabssæson i gang.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk