Aktier: Aktiefald i Kina efter småskuffende nøgletal

Oktober var den bedste aktiemåned i Asien siden maj 2009, men begyndelsen på november synes knap så prangende, idet der mandag er fald over det meste af kontinentet.

Foto: CHINA STRINGER NETWORK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er blandt andet et skuffende nøgletal fra Kina, der er med til at bidrage til den negative stemning mandag. Indekset for indkøbschefernes tillid Kina var nemlig uændret på 49,8 i oktober, og det var en smule dårligere end ventet blandt analytikerne ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News.

- Jeg har meget svært ved at se nogen katalysatorer, der skulle opfordre markedet til at sætte yderligere fart på. Kinas PMI-tal var bestemt ikke imponerende. Og fremstillingssektoren vil formentlig fortsat være svag, i takt med at Kina forsøger at genskabe balance gennem øget fokus på serviceindustrien, siger Tony Farnham, der er strateg hos Patersons Securites, til Bloomberg News.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en tilbagegang på 0,5 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 2 pct., og det samme er Topix-indekset, også i Tokyo. Det australske ASX-200-indeks falder med 1,3 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,4 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 0,2 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 ligger begge uændret for dagen.

Hang Seng i Hongkong ligger til et minus på 0,6 pct.

Der har siden fredag været nyt på regnskabsfronten fra blandt andre New China Life Insurance. Selskabet ligger til et fald på 2,3 pct., efter at regnskabet for tredje kvartal vise, at bundlinjen i perioden skrumpede med 27 pct.